Hyppää sisältöön

Brittiläinen tv-tähti Louis Theroux vierailee ensi talvena Levillä

Suomalaisille tv-katsojillekin tuttu televisiotoimittaja on Aurora-tulevaisuustapahtuman pääpuhuja.

Louis Theroux mustavalkoisessa lähikuvassa pitkän käytävän etualalla.
Theroux tunnetaan parhaiten hänen itse tuottamistaan ja mukaansatempaavista dokumenttielokuvista, joissa usein tutkitaan kiistanalaisia ja monimutkaisia ihmiselämään kuuluvia ilmiöitä.
Karoliina Kotala
Avaa Yle-sovelluksessa

Palkittu dokumentaristi, elokuvaohjaaja, toimittaja, tuottaja ja kirjailija Louis Theroux saapuu Levi Summitissa järjestettävään Aurora-tulevaisuustapahtumaan 17. marraskuuta. Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

Theroux'n osuus toteutetaan keskusteluna, jonka toisena osapuolena on Yle Perjantaista tuttu toimittaja Sean Ricks. Tänä vuonna keskustelut käydään sivistyksen ja tasa-arvon näkökulmasta.

– Theroux on juuri oikea henkilö puhumaan sivistyksestä, sillä hänellä on syvää ymmärrystä maailmasta sekä tarttumapintaa erilaisiin mielipiteisiin ja ihmiskohtaloihin. Tällä hetkellä tarvitsemme puhetta sivistyksestä enemmän kuin aikoihin, emmekä malta odottaa, että pääsemme kuulemaan Theroux’n ajatuksia aiheesta, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Pia Louhivuori.

Pääpuhujan lisäksi Aurorassa kuullaan yhteensä kahdeksan keskustelua. Eri alojen asiantuntijoiden kanssa pohditaan muun muassa sitä, mitä sivistys on ja mihin sitä vielä tarvitaan, miten Suomen koulujärjestelmällä menee, miten Pisa-tulokset saadaan nousuun sekä mikä on taiteen ja kulttuurin merkitys sivistyksessä ja millaista sivistystä tarvitaan taloudessa.

Kaikki keskustelut mukaan lukien Theroux’n osuus nähdään suorissa striimeissä Yle Areenassa. Tapahtuman keskustelijat ja tarkemmat teemat julkaistaan tulevan syksyn aikana.

Aurora – tulevaisuustapahtuma tunturissa on yhteistyöhanke, jossa Yle vastaa sisällöstä ja Visit Levi tapahtuman järjestämisestä.

Suosittelemme sinulle