Hyppää sisältöön

Tekninen vika haittaa Kelan korvaamien taksikyytien välittymistä

Vika tilausjärjestelmässä on aiheuttanut keskiviikkoiltapäivästä lähtien ongelmia kelan korvaamien taksikyytien välittämisessä.

Pakkashuuruinen taksikyltti auton katolla.
Kelan korvaamien taksikuljetusten tilausjärjestelmässä oleva vika haittaa tilausten välittymistä asiakkaalta kuljettajille. Kuva: Vesa Toppari / Yle
Risto Degerman

Kelataksien tilausjärjestelmässä on Oulun, Pohjanmaan ja Koillismaan alueella tekninen vika. Se on estänyt eilisestä iltapäivästä lähtien jo tilattujen taksikyytien välittämisen asiakkailta taksinkuljettajille. Tilausjärjestelmää ylläpitävän Otaxin mukaan syynä on järjestelmävika, jota korjataan parhaillaan.

Vian aikana uudet tilaukset välittyvät tilausnumeron kautta, mutta aikaisemmin tehtyjä ennakkotilattujen kyytien tietoja ei saada järjestelmästä ulos. Tämän takia asiakkaat joutuvat nyt tilaamaan taksikyydit uudelleen.

Kelataksi on tarkoitettu asiakkaille, jotka lääkärintodistuksen perusteella terveyssyistä tai puutteellisten liikenneyhteyksien takia eivät muutoin pääse vastaanotolle.

Kelataksit tilataan maakunnallisesta tilauskeskuksesta. Kelataksien käytöstä ja niiden käyttöön oikeuttavista syistä kerrotaan tarkemmin Kelan sivulla.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle