Hyppää sisältöön

Eskelisen Lapin linjat ryhtyy kuljettamaan paketteja – uusi rahtiyritys aloittaa kesäkuussa

Lappilaisyhtiö perustaa oman rahtikuljetusta hoitavan yrityksen vastineena Matkahuollon toiminnalle Pohjois-Suomessa.

Man som skuffar kärra med paket från posten.
Eskelisen Lapin linjat Oy perustaa oman rahtiyrityksen, joka aloittaa toimintansa kesäkuussa. Kuva: Nicole Hjelt / Yle
Raimo Torikka

Eskelisen Lapin linjojen toimitusjohtajan Tomi Gröhnin mukaan oman rahtiyrityksen perustaminen on suora vastaus Matkahuollon päätökselle siirtää Pohjois-Suomessa linja-autoilla tehdyt pakettikuljetukset Oulun Autokuljetukselle.

– Ajattelimme, että meillä paketit voivat kulkea, kun meillä on kuitenkin laaja verkosto, perustelee Tomi Gröhn.

Eskelisen Rahti aloittaa pakettien kuljetuksen kesäkuussa. Rahtia voi noutaa ja jättää kuljetettavaksi samoihin paikkoihin, joista Eskelisen linja-autot ovat ottaneet rahtia ennenkin. Listalle on tulossa kuitenkin myös uusia paikkakuntia.

Paketit maksetaan paikan päällä, kun ne jätetään kuljetettavaksi. Rahtia voi tuoda myös suoraan linja-autolle, mutta liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

– Tämä on nopein rahti, koska paketit saadaan kuljetukseen saman päivän aikana. Esimerkiksi asiakas saa laturin tai pumpun saman päivän aikana. Paketin voi noutaa esimerkiksi suoraan autosta, kun auto tulee paikkakunnalle, kertoo Gröhn.

Gröhnin mukaan rahti kulkee myös Ivalosta Utsjoelle, vaikka Eskelisellä ei ole tällä hetkellä Utsjoelle omaa suoraa linjaa, sillä jatkoyhteys ja rahdin vaihto on järjestetty.

Suosittelemme sinulle