Hyppää sisältöön

Rovaniemen elinvoimalautakunnalle esitetään RoPS:n maksujärjestelysopimuksen hyväksymistä, mutta viivätyskorot ja perintäkulut peritään silti

Elinvoimalautakunta käsittelee ensi tiistain kokouksessaan Rovaniemen Palloseura ry:n kaupungille tekemää esitystä uudesta maksusuunnitelmasta.

Rovaniemen keskuskenttä aurinkoisena päivänä, vihreällä keinonurmella.
Keskuskentän vuokrille esitetään RoPS:n esittämää maksusuunnitelmaa. Kuva: Mia Sivula / Yle
Jarmo Siivikko

Elinvoimalautakunta käsittelee tiistaina 30. toukokuuta maksujärjestelysopimusta keskuskentän vuokrista syntyneiden saatavien osalta. Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi RoPS:n esityksen maksujärjestelyn muilta osin, mutta viivästyskorot ja perintäkulut perittäisiin täysimääräisinä. Tällöin kuukausittainen maksuerä pysyisi samana, mutta maksuaika pitenisi.

RoPS ei ole noudattanut aiempaa maksusopimusta keskuskentän vuokrasaatavista, joten saatavat on siirretty perintään marraskuussa 2022. Kaupunginhallitus päätti 24. huhtikuuta keskeyttää RoPS:n ja sen markkinointiyhtiön Blue Idea Oy:n yhteisvastuullisten velkojen perinnän, kunnes uudesta maksusuunnitelmasta on sovittu.

Perinnän keskeyttämisen edellytyksenä oli, että maksusuunnitelmasta tulee sopia kesäkuun 2023 loppuun mennessä. Mikäli maksujärjestelyt eivät toteudu määräaikaan mennessä tai neuvottelut RoPS ry:n kanssa päättyvät tuloksettomina, kaupunki siirtää velat takaisin perintään.

Hyvinvointilautakunta käsittelee RoPSn tekemää esitystä liikuntapaikkavuokrista syntyneiden saatavien osalta 7. kesäkuuta.

Suosittelemme sinulle