Hyppää sisältöön

Mikko Rantaselta yllättävä paljastus: ”Se otti ilmat pois joukkueelta” – NHL-tähti antoi lupauksen Leijonista

Suomen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen harmitteli maalinteon tehottomuutta. Rantasen mukaan Kanadan toinen maali oli kova isku Leijonille. Lauantain välierissä nähdään pelit Kanada–Latvia ja USA–Saksa.

Pettynyt Mikko Rantanen.
Mikko Rantasta harmitti tappio puolivälierissä. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures
Pekka Aalto,
Simo Arkko

TAMPERE. Maalinteko. Se jäi harmittamaan Mikko Rantasta puolivälierätappion jälkeen.

Suomi onnistui vain kerran, kun Kanada eteni välieriin maalein 4–1.

– Paikkoja oli taas. Kun oli 1–0 Kanadalle, niin paikkoja tasoittaa oli vaikka kuinka paljon. Johtoonkin olisi päässyt, jos jokusen olisi tehnyt, Rantanen harmitteli Yle Urheilulle.

– Mutta sitten vastustaja sai yhden läpiajon ja maalin, 2–0. Se otti ilmat vähän pois joukkueelta, vaikka psyykkasimme, yritimme ja taistelimme. Kaikki oli pelissä.

Rantanen lähti hakemaan kotikisoista maailmanmestaruutta. Siksi tappio korpeaa paljon.

– Olisi pitänyt voittaa, että olisi päässyt taistelemaan mitaleista. Ei pystytty sitä tekemään, niin totta kai se harmittaa.

– Tulin tänne juuri sen takia. Pärjäämään. En henkilökohtaisten juttujen takia, vaan joukkueena pärjäämään, Rantanen painotti.

Mikko Rantanen kamppailee kiekosta.
Rantanen ei tehnyt kisoissa maaliakaan. Hän kuitenkin syötti yhdeksän tehopistettä. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Turhauttiko turnauksen aikana se, että ketjun tehokkuus ja oma tehokkuus jäivät piippuun?

– Totta kai nyt ainakin turhauttaa. Tietysti turnauksen aikana aina vetää posin kautta ja seuraava peli mielessä.

– Turhauttaa todella paljon, että emme saaneet viimeistä steppiä. Hyvin taistelimme, mutta hyvällä taistelulla ei voiteta maailmanmestaruuksia.

Suurella halulla Leijoniin

26-vuotias Rantanen oli neljättä kertaa mukana MM-kisoissa. Hän näki tilanteessaan kuitenkin pienen hopeareunuksen.

– Harmittaa, mutta onneksi olen nuori sälli vielä. Jos olisi mahdollisuuksia tulevaisuudessa, Rantanen sanoi.

Miten suurella halulla liityt tulevaisuudessa Leijonien arvokisajoukkueeseen jos kutsu käy ja tilanne tulee teeen?

– Suurella halulla. Kyllä tässä edelleen kiinnostaa paljon maailmanmestaruuden voittaminen.

– Vaikka Suomella pelaajat vaihtuu, niin aina on hyvä mahdollisuus pärjätä. Jos terveenä saan olla, niin tulen tänne niin kauan, että voitan maailmanmestaruuden.

”Rantanen dominoi”

Kanadan päävalmentaja Andre Tourigny kiitteli voiton jälkeen erityisesti puolustaja Jake Middletonin panosta. Kanadalla oli puolivälierässä vaihtoetu ja vaahterapaitojen valmennus passitti Middletonin usein jäälle Mikko Rantasta vastaan.

– Numero 96 (Rantanen) on yksi maailman parhaista pelaajista. Varmasti viiden parhaan joukossa. Häneen kiinnitimme huomiota. Middleton teki loistavaa työtä häntä vastaan ja oli fyysinen. Joka kerta, kun Middleton ei ollut jäällä, Rantanen dominoi.

Mikko Rantanen ja Jake Middleton taistelivat kiekosta Suomen ja Kanadan MM-ottelussa Tampereella 2023.
Mikko Rantanen ja Jake Middleton taistelivat kiekosta Suomen ja Kanadan MM-ottelussa. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Kanadan leirissä voitto Suomesta lämmitti sen takia, että alla oli viime vuoden finaalitappio. Tourigny toimi tuolloin apuluotsina, samoin kuin Latvian kisoissa 2021, jolloin Kanada löi Leijonat loppuottelussa.

– Suomea vastaan kärsivällisyys on todella tärkeää. Tämä oli minulle nyt kolmas kerta Suomea vastaan pudotuspeleissä ja ensimmäinen kerta, kun ei menty jatkoajalle. Näissä peleissä yksi pomppu, yksi tolppa tai vastaava voi ratkaista, joten malttia pitää olla, Tourigny kertasi taktista asetelmaa.

Valmennus tiesi Suomen metkut

Kanadalla ei ollut yhtään samaa pelaajaa kuin vuosi sitten, mutta Tourigny ja apuvalmentaja DJ Smith jakoivat joukkueelle oikeat ohjeet Suomen kaatoon.

– Täällä MM-kisoissa pelataan erilaista kiekkoa kuin NHL:ssä. Ei parempaa eikä huonompaa, mutta erilaista. Oli tärkeää, että meillä valmennuksessa oli tietoa ja osaamista siitä, mikä täällä toimii. Suomi on tietysti yksi johtavista maista, kun puhutaan puolustamisesta.

Suosittelemme sinulle