Hyppää sisältöön

Rovaniemen seurakunnan Apostolinkyyti vie nuorisotilat nuorten luokse

Apostolinkyyti-nimeä ovat nuoret itse päässeet äänestämään.

Värikäs matkailuauto parkissa kirkon edessä.
Apostolinkyyti julkistetaan perjantaina Rovaniemen kirkossa järjestettävän nuorten kevätjuhlan yhteydessä klo 18. Kuva: Rovaniemen seurakunta
Karoliina Kotala

Rovaniemen seurakunnan uusi liikkuva nuorisotila Apostolinkyyti lähtee liikkeelle perjantaina.

Apostolinkyyti on matkailuauto, jonka on tarkoitus mennä sinne missä nuoret ovat. Kyydissä on seurakunnan nuorisotyöntekijöitä sekä jatkossa myös vapaaehtoisia, kun Saapas-toiminta saadaan syksyllä käyntiin.

Erityisnuorisotyönohjaaja Jyrki Hautaniemellä on päävastuu autosta.

– Odotan, että Apostolinkyyti on työkalu, joka tuo näkyville seurakuntaa ja seurakunnan nuorisotyötä. Toivon, että nuoret ottavat auton toiminnan omakseen ja tulevat rohkeasti kohtaamaan liikkuvan nuorisotilan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Odottaisin myös Apostolinkyydin avaavan uusia yhteistyömahdollisuuksia muiden nuorten kanssa työskentelevien tahojen kanssa, Hautaniemi toteaa tiedotteessa.

Apostolinkyyti vierailee muun muassa kouluilla ja tapahtumissa, niin kylillä kuin keskustassa. Autosta löytyy erilaisia pelitarvikkeita esimerkiksi välituntitoimintaa varten.

Kylien kehittämissäätiö tukee hanketta kolmen vuoden ajan, 4000 eurolla vuotta kohti. Summa on noin kolmasosa arvoiduista vuosikuluista.

Apostolinkyyti julkistetaan perjantaina Rovaniemen kirkossa järjestettävän nuorten kevätjuhlan yhteydessä klo 18.

Suosittelemme sinulle