Hyppää sisältöön

Ennätysmäärä osallistujia starttaa matkaan polkujuoksutapahtumassa Karhunkierroksen maisemissa – tapahtuma alkaa olla äärirajoilla

Ulkomaalaiset palasivat korona-ajan jälkeen Oulangan kansallispuiston maisemiin. Ukrainan sota karsii kuitenkin ulkomaalaisten intoa matkustaa Kuusamoon.

Näin käynnistyi polkujuoksutapahtuma Karhunkierros Nutsin 166 kilometrin matka.
Ensio Karjalainen

Karhunkierros Nuts polkujuoksutapahtuma on houkutellut Kuusamon Karhunkierroksen reitille ennätykselliset yli 3 500 juoksijaa.

Osin Oulangan kansallispuistossa järjestettävän tapahtuman osallistujamäärä alkaa olla äärirajoillaan, toteaa kilpailujohtaja Eero Lumme.

– Osallistujamäärän voi nostaa ehkä yli neljään tuhanteen infraa ja turvallisuutta ajatellen. Mutta olen erittäin tyytyväinen nyt käynnistyneeseen ennätysvuoteen. Homma rokkaa taas, Lumme iloitsee.

Erityisen iloinen Eero Lumme on ulkomaalaisten osallistujien paluusta. Karhunkierros Nuts -tapahtumaa ei järjestetty koronan vuoksi kaksi vuotta sitten ja vielä viime vuonna ulkomaalaisia näkyi Karhunkierroksella vain kourallinen. Ennen koronaa tapahtumaan osallistui juoksijoita jopa 40:stä maasta.

– Nyt kansallisuuksia on mukana parikymmentä. Pikkuhiljaa ulkomaalaiset ovat palaamassa tänne, mutta levoton kansainvälinen tilanne karsii tällä hetkellä ulkomaalaisia, Lumme kertoo.

Eeva Linna, Tornio, Karhunkierros Nuts polkujuoksutapahtumassa.
Eeva Linna osallistuu ensimmäistä kertaa 166 kilometrin polkujuoksutapahtumaan Karhunkierros Nutsissa. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Ensimmäistä kertaa juoksutapahtumaan osallistuva torniolainen Eeva Linna lähti perjantaiaamuna juoksun pisimmälle 166 kilometrin matkalle. Ennen Karhunkierros Nuts juoksua Linna pisin kilpailumatka on ollut sata kilometriä.

– Juoksin ensimmäisen katumaratonin vuonna 2013, jonka jälkeen siirryin pikkuhiljaa poluille. Nämä ovat mahtavia tapahtumia hengeltään, Linna sanoo.

Perjantaiaamuna kello 8 matkalle startannut Eeva Linna ei ole asettanut aikatavoitteita.

– Kunhan pääsen joka huoltopisteeltä eteenpäin ja pysyn terveenä niin, että pystyn loppukesänkin juoksemaan, Linna toteaa.

Karhunkierros Nuts polkujuoksutapahtuma järjestetään viikonloppuna 10. kerran. Oulangan ja Rukan maisemissa juostaan viisi matkaa, joista pisin on 166 kilometriä ja lyhin 13 kilometriä. Eniten osallistujia, lähes 1 400, osallistuu 34 kilometrin matkalle.

Suosittelemme sinulle