Hyppää sisältöön

Osa korkeakouluun hakevista on hyväksytty virheellisesti kouluun – Oulun yliopistossa virhe ei vaikuta valituksi tulleisiin

Opintopolku-palvelussa havaittiin korkeakoulujen ensikertalaisuustietojen siirtymiseen liittyvä virhe. Tämänhetkisen tiedon valossa Oulun yliopistoon valitut voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta.

Oulun yliopiston Linnanmaan kampus.
Oulun yliopistossa ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan peruttavia paikkoja, kertoo opiskelijavalintojen kehittämispäällikkö Anne Talvio. Kuva: Olli-Pekka Louniala / Yle
Emilia Pakkala

Eilen uutisoitiin, että osa tämän kevään hakijoista on voinut tulla virheellisesti hyväksytyksi korkeakouluun. Syynä on Opintopolku-palvelussa havaittu korkeakoulujen ensikertalaisuustietojen siirtymiseen liittyvä virhe.

Korkeakoulujen vastuulla on päättää jatkotoimista, jos hakija on jättänyt menemättä valintakokeeseen Opintopolun virheen takia. Oulun yliopistossa jatkotoimien pohtimiseen ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä.

Oulun yliopiston opiskelijavalintojen kehittämispäällikkö Anne Talvio kertoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan virheellä ei ole vaikutusta valituksi tulleisiin. Kenenkään tähän mennessä valituksi tulleen opiskelupaikkaa ei siis peruuteta.

– Olemme useamman päivän ajan käyneet läpi valintoja ja se on ollut melkoista käsin tehtävää tarkastelutyötä. Kuitenkin kaikki hakijat, jotka ovat tähän mennessä saaneet tiedon, voivat jatkaa sen mukaisesti, Talvio toteaa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle