Hyppää sisältöön

Ulkoministeriö: Venäjä ei ole vastannut mitään Suomen noottiin

Venäjä jäädytti Suomen edustustojen tilit Venäjällä aiemmin keväällä. Venäjän Suomen-suurlähetystö kertoi venäläiselle Izvestija-lehdelle, että maat tekevät kovasti töitä asian ratkaisemiseksi.

Suomen Moskovan-suurlähetystö.
Suomen edustustojen pankkitilit jäädytettiin Venäjällä huhtikuussa, mistä Suomi on lähettänyt nootin. Kuva Moskovan lähetystön edustalta. Kuva: Vlad Karkov / AOP
Jevgeni Bogdanov

Venäjän Suomen-suurlähetystö sanoo venäläisessä Izvestija-lehdessä, että Venäjän ja Suomen ulkoministeriön työskentelevät edustustojen tilien jäädyttämisen poistamiseksi.

Venäjä jäädytti Suomen edustustojen tilit aiemmin keväällä.

– Tilannetta yritetään tällä hetkellä ratkaista, molempien maiden ulkopoliittiset laitokset tekevät töitä, sanoi Venäjän Suomen-suurlähetystö median haastattelussa.

Haastattelussa venäläisdiplomaatit huomauttavat, että vielä on liian aikaista puhua konkreettisista aikatauluista ja sellaisista ratkaisuvaihtoehdoista, jotka miellyttäisivät molempia osapuolia.

Suomen ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan Ylelle, että ulkoministeriö jatkaa asian selvittämistä Venäjän ulkoministeriön kanssa.

– Lisätietoja tilien jäädytyksestä tai vastausta Suomen noottiin ei ole edelleenkään saatu Venäjältä, sanoi ulkoministeriön sisältö- ja viestintäasiantuntija Petra Sarias.

Toimitusministeristön ulkoministerin Pekka Haavisto (vihr.) kertoi aiemmin, että edustustojen tilien jäädytys kävi ilmi 27. huhtikuuta. Tuolloin Suomi lähetti asiasta Venäjälle nootin eli kirjallisen kysymyksen tai tiedonannon toiselle valtiolle.

Näin Haavisto arvioi pankkitilien jäädyttämisen seurauksia 17. toukokuuta:

Suosittelemme sinulle