Hyppää sisältöön

Marraskuussa kadonneen lapualaispojan etsinnässä alkaa olla seinä vastassa

Pohjanmaan poliisi kertoo, ettei oikein ole paikkaa, mistä seuraavaksi etsiä. Nyt kuitenkin arvioidaan menneet etsinnät ja mietitään seuraavia toimia.

Poliisi kulkee peitteisessä maastossa
Kadonnutta lapualaisnuorta on etsitty kevään aikana monta kertaa. Tällä viikolla poliisi teki etsintöjä Lapualla ja Lapuanjoella. Kuva: Birgitta Vuorela / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Marraskuussa kadonneen lapualaisnuoren Rasmus Takaluoman etsimisessä on tullut seinä vastaan. Poliisi aikoo nyt arvioida kaikki tähän astiset etsinnät ja miettii jatkotoimia. Kahden edellispäivän etsinnöissä ei löytynyt mitään varsinaisia johtolankoja.

Etsintöjen jatkosta ei ole vielä mitään suunnitelmaa.

– Ei ole oikein paikkaa mistä etsiä seuraavaksi, sanoo poliisin viestintäpäällikkö Mikael Appel.

Pojan katoamisen jälkeen poliisille on tullut peräti 500 vihjettä, mutta niistä yksikään ei ole johtanut mihinkään. Edelleen viimeinen varma havainto on Lapuahovista katoamisyönä.

– Varmaa muuta havaintoa ei ole, vaikka on niin paljon tullut vihjeitä, kertoo Appel.

Rasmukseen liittyviä vihjeitä on tullut eri puolilta Suomea ja myös ulkomailta.

– Ne ovat olleet esimerkiksi sellaisia, että hänen näköisensä ihminen on nähty jossain – ja joskus neljässäkin paikassa yhtä aikaa.

Kaikki vihjeet on tarkistettu ja joitain vihjeitä tullaan todennäköisesti tarkistamaan uudelleenkin.

Tällä viikolla poikaa etsittiin Lapualla kiinteistöistä, ja Lapuanjoella veneen ja koirien kanssa lähes merelle saakka. Etsintöihin on osallistunut 12 poliisia ja 3 poliisikoiraa.

16-vuotias Takaluoma katosi Lapualla illanvieton päätteeksi lauantaina 12. marraskuuta 2022. Viimeinen varma havainto Takaluomasta on siis hotelli-ravintola Lapuahovista katoamisyönä.

Suosittelemme sinulle