Hyppää sisältöön

Ouluun nousee ainutlaatuinen turvakampus – peruskivi muurattiin juhlallisin menoin

Oulun pääpoliisiasema ja vankila saavat uudet tilat. Nyt poliisiasema toimii viidessä eri toimipisteessä ympäri kaupunkia.

Oulun uuteen turvakampukseen sijoitetaan pääpoliisaseman lisäksi myös vankila ja käräjäoikeuden tarvitsemia tiloja. Kuva: Uki Arkkitehdit Oy ja Lukkaroinen Arkkitehdit Oy.
Päivi Köngäs
Avaa Yle-sovelluksessa

Uuden pääpoliisiaseman ja vankilan peruskivi muurattiin Oulun Ruskonselällä perjantaina.

Kyse on Suomessa täysin uudenlaisesta ratkaisusta, missä vankila ja poliisin tilat sekä oikeuden istuntosalitilat rakennetaan samalle tontille sisäyhteydellä. Turvakampushanke on Suomessa poikkeuksellinen.

Merkittävimmät aika- ja kustannussäästöt syntyvät poliisin, tutkintavankilan ja käräjäoikeuden välisen henkilöliikenteen vähenemisestä.

Oulun poliisilaitoksen ylikomisario Urpo Kössö pitää rakennushanketta tervetulleena ja tärkeänä.

– Olemme olleet monta vuotta väistötiloissa ja hajallaan ympäri Oulua. Kiinniotetut on viety Haukiputaalle. Rikostutkijat joutuvat ajamaan sinne ja toimistot saattavat olla Elektroniikkatiellä. Samalla kenttäpuolen toimintojen kanssa ei ole mitään yhteistä.

Poliisin toiminnot ovat Oulussa tällä hetkellä viidessä eri toimipisteessä. Asiakaspalvelutilat jäävät keskustaan myös jatkossa.

Oulun pääpoliisiasema valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä. Vankilan rakentaminen käynnistyi keväällä 2023 ja se valmistuu syksyllä 2025.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 130 miljoonaa euroa. Rakennushankkeesta vastaa Senaatti-kiinteistöt.

Suosittelemme sinulle