Hyppää sisältöön

Tikkurilassa tapahtui toinen parvekeonnettomuus samassa kerrostalossa: poliisi ei epäile rikosta tai rakenteen rikkoutumista

Myöhään torstai-iltana mies putosi ranskalaiselta parvekkeelta, ja hänet toimitettiin sairaalaan. Samaisessa taloyhtiössä tapahtui maaliskuussa kuolemaan johtanut onnettomuus.

Kerrostalo ja parveke missä Tikkurilan parveke turma tapahtui.
Maaliskuussa tapahtuneessa onnettomuudessa epäillään rikkoutuneen lasinen parvekekaide. Toukokuussa henkilö tippui ranskalaiselta parvekkeelta, jossa oli metallikaide. Kuva: Antti Kolppo / Yle
Linda Tammela,
Katri Tihilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Vantaan Tikkurilassa tapahtui myöhään torstai-iltana onnettomuus, jossa 90-luvun loppupuolella syntynyt mies putosi ranskalaiselta parvekkeelta alas. Onnettomuus tapahtui samassa taloyhtiössä, jossa maaliskuun alussa henkilö kuoli lasisen parvekekaiteen petettyä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivystävä tutkinnanjohtaja Timo Luoto kertoi Ylelle lauantaiaamupäivällä, että putoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta. Luoto kertoo, että ilmoitustietojen mukaan paikalla ei ole tehty havaintoja esimerkiksi rikkoutuneesta kaiteesta.

– Tällä hetkellä ei epäillä liittyvän rikosta, eikä kyseessä ole mistään rakenteen rikkoutumisasiasta, Luoto täsmentää.

Rikoskomisario Luoto kertoo, että mies putosi alas neljännestä kerroksesta ranskalaiselta parvekkeelta. Luodon mukaan mies löytyi rapun välikatoksen päältä tajuissaan ja hänet toimitettiin sairaalaan. Luoto kertoo, että tapaturman syytä ei toistaiseksi tiedetä.

Tikkurilalaisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Risto Carlson vahvistaa myös Ylelle tapahtumat. Carlson painottaa, että kyseessä on erilainen parveke ja kaide kuin kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa.

– Kyseessä on ranskalainen parveke, missä on korkea metallikaide ja siinä kaiteessa ei ole havaittu mitään vikaa, Carlson sanoo.

Torstai-illan tapahtumien kulku on kuitenkin Carlsonillekin epäselvä. Henkilö on hänen mukaansa pudonnut neljännen kerroksen ranskalaiselta parvekkeelta tuntemattomasta syystä siten, että hän on päätynyt rapun oven katokselle.

– Miten siitä on tultu yli, niin sitä on mahdoton sanoa, toteaa Carlson.

Maaliskuisen onnettomuuden epäillään tapahtuneen parvekkeen lasisen kaiteen rikkouduttua. Tuolloin nainen putosi seitsemännen kerroksen parvekkeelta ja menehtyi. Tapahtumaan ei kuitenkaan epäillä liittyvän rikosta.

Nyt tuoreessa tapauksessa kyseessä oli ranskalainen parveke, jossa ei ollut lasista kaidetta. Parvekkeet, joissa on lasiset kaiteet, ovat edelleen käyttökiellossa maaliskuussa tapahtuneen onnettomuuden johdosta.

Aiheesta ovat aiemmin kertoneet muun muassa Helsingin Sanomat sekä Iltalehti.

Juttua päivitetty 27.5.2023 klo 11.25 Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivystävän tutkinnanjohtaja Timo Luodon kommenteilla ja tiedoilla.

Suosittelemme sinulle