Hyppää sisältöön

Kännykkänsä veteen pudottanut virkamies määräsi tekoaltaan tyhjennettäväksi Intiassa

Kolme päivän aikana tekoaltaasta pumpattiin ainakin kaksi miljoonaa litraa vettä läheiseen kanavaan.

Arkistokuvassa alkuperäiskansaan kuuluva nainen kantaa vettä Chhattisgarhin osavaltiossa sijaisevassa Bastarissa.
Arkistokuvassa alkuperäiskansaan kuuluva nainen kantaa vettä Chhattisgarhin osavaltiossa sijaisevassa Bastarissa. Kuva: Hemis / Alamy/All Over Press
Inka Haukka
Avaa Yle-sovelluksessa

Intiassa hallituksen virkamies on siirretty sivuun tehtävistään sen jälkeen, kun hän määräsi tekoaltaan tyhjennettäväksi löytääkseen kännykkänsä.

Asiasta kirjoittavat muun muassa BBC ja India Today.

Mies oli pudottanut vajaan 1 200 euron arvoisen Samsung-älypuhelimensa tekoaltaseen sunnuntaina ottaessaan itsestään selfie-kuvaa. Tapaus sattui Chhattisgarhin osavaltiossa Intian keskiosissa.

Paikalliset sukeltajat yrittivät löytää kännykän altaasta tuloksetta. Niinpä virkamies päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Hän kustansi paikalle diesel-pumpun ja käynnisti kolme päivää kestävän pumppausoperaation.

Tuona aikana tekoaltaasta pumpattiin vettä ainakin kaksi miljoonaa litraa läheiseen kanavaan. Toisten lähteiden mukaan vettä pumpattiin peräti 4 miljoonaa litraa.

Paikallisessa mediassa esitettyjen väitteiden mukaan vedellä olisi voinut kastella 600 hehtaaria viljelysmaata.

Miehen omien sanojen mukaan hän oli saanut suullisen luvan paikalliselta virkamieheltä veden pumppaamiseen ja että itse asiassa luvan antaja oli sanonut, että toiminta hyödyttää alueen maanviljelijöitä.

Pumppausoperaatio keskeytyi, kun paikalle saapui alueen vesivaroista vastaava viranomainen. Pumppauksen määrännyt mies on pidätetty virantoimituksesta tutkinnan ajaksi.

Miehen mukaan älypuhelin sisälsi arkaluonteisia paikallishallituksen tietoja, jonka vuoksi hänen oli saatava se takaisin. Lopulta kännykkä löytyi tekoaltaasta, mutta se ei enää toiminut.

Intian pohjois- ja keskiosia koettelee parhaillaan helleaalto ja kasteluvedestä on pulaa päivittäin.

Tarkennettu 27.5. klo 12.40 tietoja pumpatun veden määrästä ja lisätty tieto siitä, mistä arvio kasteltavan viljelysmaan alasta on peräisin.

Suosittelemme sinulle