Hyppää sisältöön

RKP haluaa muutoksia maahanmuuttoa koskevaan paperiin – hallitusneuvotteluiden jatko on vielä auki

Henriksson ei kommentoi tarkemmin, millaisia muutoksia puolue tahtoo tehdä maahanmuuton pohjapaperiin.

Marica Paukkeri

RKP:n eduskuntaryhmä ei hyväksy maahanmuuton pohjapaperia sellaisenaan. Puolue haluaa esittää paperiin muutoksia, puheenjohtaja Anna Maja Henriksson kertoi puoluetoimistolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa lauantaina iltapäivällä.

Henrikssonin mukaan puolueen neuvottelijat ovat kokeneet maahanmuuttoa koskevissa linjauksissa, että prosessi on ollut hankala. Henrikssonin mukaan neuvottelut jäivät puolitiehen.

– Haluamme jatkaa keskusteluja juuri tästä asiakirjasta ja saada aikaan joitakin muutoksia. Uskomme, että se mitä esitämme, on myös muiden puolueiden hyväksyttävissä. Me emme pyydä mahdottomuuksia.

Henriksson ei kommentoi tarkemmin, millaisia muutoksia puolue maahanmuuton pohjapaperiin esittää.

Ilmastopolitiikan pohjapaperin eduskuntaryhmä on valmis hyväksymään. Henrikssonin mukaan ilmastopaperin valmisteluprosessiin osallistuivat kaikki neljä puoluetta, ja tässä prosessissa kaikkien osallistujien kannat otettiin huomioon.

– Linjaukset eivät ole sellaisia, joita tekisimme itse. Kuitenkin vaikka ne eivät ole optimaalisia, me voimme tukea niitä tässä tilanteessa.

Henriksson sanoo, että hän on valmis kertomaan puolueen maahanmuuttoa koskevaan pohjapaperiin esittämistään muutoksista muille puheenjohtajille heti tilaisuuden jälkeen.

Henriksson on kertonut ratkaisustaan hallituksen muodostaja Petteri Orpolle (kok.). Henriksson toivoo tapaavansa tänään myös perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran. Purra on sanonut, että mikäli RKP ei hyväksy pohjapapereita, neuvottelut katkeavat.

Eduskuntaryhmän päätös oli Henrikssonin mukaan yksimielinen.

Suosittelemme