Hyppää sisältöön

Saga Vannisella erinomainen avauspäivä 7-ottelussa – Maria Huntingtonilla dramaattinen paluu, kun hän kaatui heti ikävännäköisesti

Maria Huntington joutui keskeyttämään Götzisin ottelun heti ensimmäisen lajin jälkeen. Huntington kaatui pika-aidoissa, mutta selvisi omien sanojensa mukaan ”pikku kolhuilla” tilanteesta.

Saga Vanninen.
Saga Vanninen. Arkistokuva. Kuva: IMAGO/Beautiful Sports/ All Over Press
Roope Visuri,
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Seitsenottelija Saga Vanninen keräsi hienon pistepotin avauspäivänä Götzisin kansainvälissä ottelukisoissa Itävallassa. Avauspäivän jälkeen Vanninen on kokonaiskilpailussa kuudentena.

Vanninen on avauspäivän jälkeen 87 pistettä edellä ennätystään, joka oli neljän lajin jälkeen hänen voimassa olevassa ennätyssarjassaan 3 751.

Vanninen teki ennätyksensä niin korkeushypyssä kuin 200 metrillä. Korkeushypyssä hän ylitti 180, joten parannusta tuli sentti. 200 metrillä ennätys koheni ajasta 24,49 aikaan 24,35.

– Korkeus oli ehdottomasti tosi iso onnistuminen. Se on ollut vaikea laji hallikaudella. Harjoitusleirillä ei vielä ollut merkkejä hyvästä hyppykunnosta, mutta nyt vaan tekniikassa loksahteli asioita kohdalleen, Vannisen valmentaja Jesse Jokinen kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

Vanninen juoksi 100 metrin aidoissa ajan 13,48. Kuulassa hän puristi lajivoiton 14,98-metrisellä työnnöllä.

Vanninen on avauspäivän jälkeen 87 pistettä edellä ennätystään, 6 271. Hänellä on sunnuntaina mahdollisuus kerätä Suomen ennätyspisteet, kun seitsenottelu jatkuu kolmella lajilla: pituushyppy, keihäänheitto ja 800 metriä. Vannisen ennätykset lajeista ovat 634, 49,22 ja 2.20,64.

Vannisen ennätys on 6 271. Jos hän sunnuntaina yltää edellä mainittuihin tuloksiin, Vannisen loppupisteet olisivat jopa 6 454. Suomen ennätys on vuodelta 1991, jolloin Satu Ruotsalainen otteli pisteet 6 404.

Maria Huntington taasen oli epäonninen 7-ottelun ensimmäisessä lajissa 100 metrin aidoissa. Suomalaisottelija kolhaisi toiseen aitaan ja kaatui ikävännäköisesti.

– Ajauduin liian lähelle ensimmäistä aitaa ja törmäsin siihen. Olin siinä vaiheessa liian alhaalla, enkä saanut nostettua lantiota tarpeeksi ylös. Osuin myös toiseen aitaan, ja siinä meni tasapaino, Huntington kertaili harmillista epäonnistumistaan Urheiluliiton tiedotteessa.

Huntington selvisi haverista omien sanojensa mukaan ”pikku kolhuilla”. Myös lantioon tuli sen verran vääntöä, että Huntington ei jatka ottelua.

– Nyt katsotaan, milloin jatkan otteluiden suhteen, Huntington ja kertoi olevansa seuraavaksi menossa kisaamaan pituutta 7. kesäkuutta Jyväskylän GP-kilpailuun.

Huntington aitoi viime viikolla Tampereella lupaavasti 13,29, joka jäi pari kymmenystä hänen ennätyksestään.

Tamperelaisen viime vuosiin on sisältynyt paljon vastoinkäymisiä. Viimeksi hän on selvittänyt ottelun loppuun vuoden 2021 Tokion olympialaisissa.

Huntingtonin ennätys on neljä vuotta sitten oteltu 6 339. Sillä hän on Suomen kaikkien aikojen tilastossa sijalla kolme.

Päivitys 27.5.2023 klo 20.07: Muutettu jutun otsikkoa, lisätty tieto Vannisen avauspäivästä. Päivitetty jutun alkuun Vannisen lauantaiset suoritukset.

Suosittelemme