Hyppää sisältöön

Max Verstappen murskaavan ylivoimainen dramaattisesta muutoksesta huolimatta – ranskalaiskuljettaja tempaisi kovan yllätyksen

Max Verstappen ajoi ylivoimaiseen voittoon Monacon katuradalla. Edes kova vesisade ei häirinnyt Red Bull -tähteä.

Fernando Alonso ja Max Verstappen.
Max Verstappen juhli jälleen voittoa. Kuva: Getty Images
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Red Bullin Max Verstappen ajoi ylivoimaiseen voittoon Monacon legendaarisella katuradalla. Voitto on MM-sarjaa johtavalle hollantilaiskuljettalle kauden neljäs ja uran toinen Monacossa.

F1-kisassa oli pitkään seesteinen vaihe, kunnes 50 kierroksen paikkeilla radalle alkoi tihuttamaan vettä. Hetken päästä vettä oli niin paljon, että radasta tuli hyvin märkä ja liukas.

Kuskit olivat kuivankelin renkailla hätää kärsimässä. Esimerkiksi kakkospaikalla ollut Aston Martinin Fernando Alonso hävisi hetkessä useita sekunteja.

Moni kuljettaja liukasteli radalla. Osa kuljettajista tuli vaihtamaan välikelin ja osa sadekelin renkaat.

Alonso sen sijaan yritti hetken aikaa taiteilla uusilla keskikovilla renkailla, mutta joutui pian hakemaan välikelin renkaat alleen.

Loppukisa ajettiin sateisissa olosuhteissa, mutta mitään isompia kolareita ei enää nähty.

Verstappen voitti kisan lähes 28 sekunnin erolla. Alonso oli varikkokömmähdyksestään huolimatta kisan toinen ja kolmosruudusta lähtenyt Alpinen Esteban Ocon kolmas. Palkintokorokesija on Oconille kauden ensimmäinen.

Esteban Ocon.
Esteban Ocon ylsi pitkästä aikaa kolmen parhaan joukkoon. Kuva: Getty Images

Verstappen lähestyy legendaa

26-vuotiaalle Verstappenille voitto on jo uran 39:s. Hän on enää kahden voiton päässä kaikkien aikojen tilaston viidentenä olevasta brasilialaislegendasta Ayrton Sennasta.

Alonso on yltänyt tällä kaudella kolmen parhaan joukkoon jo peräti viisi kertaa, kun hänen edellinen palkintokorokesijansa oli vuodelta 2014.

Alonso yritti haastaa startissa Verstappenia, mutta tähtikuski piti kärkipaikkansa. Startti oli ylipäänsä hyvin muuttumaton kärjen osalta ja isommilta kolhuilta vältyttiin.

Jo kertaalleen F1-areenat hyvästellyt Alonso on voittanut edellisen kerran vuonna 2013 Espanjan GP:ssä.

Alfa Romeon Valtteri Bottas nousi kisassa neljä sijaa ja oli 11:s. Eilen aika-ajoissa seinään törmännyt Red Bullin Sergio Perez ei pystynyt nousemaan kisassa merkittävästi ja oli vasta 17:s.

Haasteellisesta lopusta huolimatta kisassa nähtiin vain kaksi keskeyttäjää.

Verstappenin MM-johto on jo 39 pistettä.

Suosittelemme