Hyppää sisältöön

Lahden torin tapahtumateltta toi vipinää keskustaan, mutta kismitti osaa yrittäjistä

Lahti City ry:n saaman palautteen mukaan Pelicansin alun perin pystyttämän teltan juomamyynti söi muiden ravintoloiden kauppaa.

Ihmiset seisovat Lahden torilla tapahtuma-alueella ja katsovat jääkiekkoa isolta näytöltä.
Jääkiekko- ja Euroviisukatsomot kokosivat lahtelaisia torille huhti-toukokuussa. Kuva: Petri Niemi / Yle
Sini Ojanperä

Lahden torin tapahtumateltasta oli keskustan yrittäjille sekä hyötyä että haittaa. Keskustan kehittämisyhdistyksen, Lahti City ry:n saaman palautteen mukaan teltta vei myyntiä ravintoloilta, ja ravintoloitsijoiden kannalta oli epäreilua, että kaupunki tuki teltan jäämistä torille Pelicansin finaaliotteluiden jälkeen.

Lahden kaupunginhallitus myönsi toukokuun alussa Lahden Pelicans oy:lle 30 000 euroa miesten jääkiekon vuoden 2023 MM-kisojen kisakatsomon ja toritapahtuman kustannusten kattamiseen.

Toisaalta tapahtumateltta houkutti paljon väkeä keskustaan. Aleksanterinkadun kulkijamittareiden mukaan kadun pohjoispäässä liikkui väkeä eniten koko keväänä Pelicansien finaalipelien aloituspäivänä, lauantaina 22. huhtikuuta, joskin samaan aikaan eteläpäässä oli vähemmän kulkijoita.

Kaupunki tekee kyselyn vaikutuksista

Jos vastaava väliaikainen tapahtumapaikka tulisi toistekin, pitäisi ravintoloitsijoiden mielestä myös muilla toimijoilla olla mahdollisuus saada siivu myynnistä.

– Se pitäisi järjestää niin, että hekin voisivat päästä siitä osaksi, toteaa Lahti City ry:n toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen.

Wirtanen pitää kuitenkin tämän kevään toteutusta ymmärrettävänä.

– Tämä tapahtui nyt niin nopeasti, että teltta laitettiin pystyyn ihan muutamassa päivässä ja siellä oli valmiiksi Pelicans yhteystoimijana.

Lahden kaupungin elinkeinopäällikkö Miikka Venäläinen kertoo, että kaupunki tekee vielä keskustan yrittäjille oman kyselyn tapahtumateltan vaikutuksista.

Seuraa Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme