Hyppää sisältöön

Tornionjoella ollaan jo pienen tulvan korkeudessa

Vesi laskee Tornionjoella hyvää vauhtia. Jo perjantaina vesi oli laskenut 60 senttiä pahimmasta, ja viikonloppuna lasku on ollut vielä nopeampaa.

Hinausauto kuljettaa lavallaan henkilöautoa tulvaveden keskellä
Ylitorniolla ja muuallakin Väylänvarressa oli teitä suljettuna Tornionjoen suurtulvan vuoksi. Kuva Ylitorniolta 21.5., hinausauto auttaa henkilöautoa tulvan valtaamalla tiellä. Kuva: Risto Koskinen / Yle
Vesa Vaarama

Tornionjoella vedenkorkeus alkaa olla pienen tulvan lukemissa.

– Arvio on, että tavanomaiseen kesäkorkeuteen päästään muutaman viikon sisällä, yläosilla varmaan nopeamminkin, Lapin ely-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Niina Karjalainen sanoo.

On mahdollista, että perinteistä Väylänvarren juhannustulvaa ei tänä vuonna nähdä.

– Minulla on kyllä vähän sellainen tuntuma, että sitä ei ehkä tule. Lämmin sää oli niin laajalla alueella, että se sulatti lumia sieltä ylempääkin.

– Yksi syy siihen, että tästä tulvasta tuli niin iso, olikin varmaan se, että tuntureittenkin lumet lähtivät samaan aikaan sulamaan, Karjalainen sanoo.

Tulvan aiheuttamien vahinkojen määrästä ei ole vielä tarkempia tietoja.

– Meille on ilmoitettu parista kastuneesta loma-asunnosta ja asuinrakennuksesta. Sen enempää ei meille asti ole tullut ilmoituksia. Tietysti on tärkeintä, että ihmiset, joille on vahinkoja tullut, ottavat yhteyttä vakuutusyhtiöönsä, hän jatkaa.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle