Hyppää sisältöön

Tuulivoimatyömaat houkuttelevat varkaita – Soinista vietiin 3 500 kiloa kuparia

Etelä-Pohjanmaalla Soinissa sijaitsevalle Vestas Finlandin työmaalle on aiheutettu mittavia vahinkoja ja varastettu tonnikaupalla kuparia.

Vindmöllor i vindkraftspark i Pyhäntä
Tuulivoimaloita rakennetaan tällä hetkellä Suomessa ennätyspaljon ja usein syrjässä olevat työmaat houkuttelevat myös varkaita. Kuva: Linnea de la Chapelle / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjanmaan poliisi kertoo, että tuulivoimatyömaat vetävät varkaita puoleensa.

Vestas Finland Oy:n tuulivoimatyömaalta Soinista on viime viikon aikana viety yli 3 500 kiloa kuparia. Lisäksi työmaalla on aiheutettu mittavat vahingot rakenteilla oleviin tuulivoimaloihin.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena.

Poliisi pyytää havaintoja autoista tai muusta poikkeavasta alueella tai sen läheisyydessä varsinkin ilta-aikaan 20.–27.5. välisenä aikana.

Suomen Tuulivoimayhdistyksen PR-päällikkö Johanna Sula arvioi, että varkaudet tuulivoimatyömailla eivät ole poikkeuksellisia, mutta ilmiötä niistä ei ole tullut.

– Tuulivoimatyömailla on paljon arvokasta materiaalia. Varkauksien takia valvontaa pitää lisätä. Valvontakameroita on lisätty työmaille, Sula sanoo.

Artikkelia päivitetty klo. 17:06 lisäämällä Johanna Sulan kommentti.

Artikkelia päivitetty 30.5. klo. 10:40 Johanna Sulan kommenttia muokkamalla ”Vartijoita on palkattu työmaille” muotoon: ”Valvontakameroita on lisätty työmaille”.

Suosittelemme sinulle