Hyppää sisältöön

Parolan yhteiskoulun kakkosvaihe nytkähtämässä liikkeelle – vanhat rakennukset matalaksi jo kesällä?

Hattulan kunta laatii suunnitelmia Parolan kampuksen kakkosvaiheesta eli yläkoulun uusista tiloista. Suunnitelmaan sisältyy sisäilmaongelmista kärsivien vanhojen tilojen purkaminen.

Parolan yhteiskoulun uudisrakennus
Parolan yhteiskoulu sai vuosi sitten uudisrakennuksen, mutta se ei riitä koko koulun tarpeisiin. Kuva: Timo Leponiemi / Yle
Timo Leponiemi

Hattula valmistautuu rakentamaan uutta tilaa Parolan yhteiskoululle. Noin 400 oppilaan koululle valmistui uudisosa vuosi sitten, mutta se kattaa vain kolmasosan koulun tarpeesta. Uutta tilaa koulu tarvitsee vähintään 2 000 neliötä.

Yhteiskoulun kakkosvaiheeseen tulisivat tilat taiteenopetukselle, luonnontieteille, matematiikalle, erityisopetukselle, äidinkielelle ja reaaliaineille.

Yhtenä tilaratkaisuna on esitetty Hyhkyn koululta Tampereelta vapautuvan koulurakennuksen siirtämistä Hattulaan. Koululla on tilaa runsaat 1 200 neliötä.

Purkutöihin jo kesällä?

Yhteiskoulun vanhoissa rakennuksissa on todettu sisäilmaongelmia ja ne on päätetty purkaa. Vain vuonna 1999 rakennettujen tilojen osalta jatko on avoin. Uudisrakennusta on hahmoteltu purettavien rakennusten paikalle ja purkutöihin halutaan päästä jo tänä kesänä.

Päättyvän lukuvuoden aikana Parolan yhteiskoulun opetusta on annettu peräti seitsemässä eri paikassa. Se on tiennyt oppilaille pitkiä siirtymiä opetustiloista toiseen.

Suurimmat puutteet ovat olleet käsitöiden ja kuvaamataidon opetustiloissa. Osa käsityötunneista on järjestetty jopa Hämeenlinnassa, jonne oppilaat on kuljetettu linja-autolla.

Teknisen työn tarpeisiin kunta on vuokraamassa jo syksystä alkaen tilat Ratatieltä. Sinne sijoittuisivat myös nuorten mopopaja ja työpajatoiminta.

Hattulan kunta tekee paraikaa palveluverkkoselvitystä, jossa selvitetään muun muassa kyläkoulujen uudisrakennustarpeita.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme