Hyppää sisältöön

Vaimonsa murhasta epäilty psykiatri on tehnyt mielentilatutkimuksia ja päätyy sellaiseen nyt itse – tämä tiedetään huijausmahdollisuuksista

Toimittaja Antti Kurra kertoo lyhyellä videolla, mitä mielentilatutkimuksissa tapahtuu ja miksi tutkittavan on lähes mahdotonta huijata niissä.

Antti Kurra

Helsingin käräjäoikeus määräsi vaimonsa murhasta epäillyn helsinkiläisen lääkärin mielentilatutkimukseen, vaikka tämä on tehnyt mielentilatutkimuksia muille.

Toimittaja Antti Kurra kertoo alla olevalla videolla, miksi mielentilatutkimuksessa huijaaminen olisi todella vaikeaa, vaikka tuntisi prosessin.

Psykiatrina työskennelleen miehen epäillään paitsi murhanneen vaimonsa myös ajaneen perheensä tarkoituksella autolla mereen.

Hänen epäillään murhanneen vaimonsa pariskunnan yhteisessä kodissa Ullanlinnan kaupunginosassa 16. joulukuuta. Nainen löytyi kuolleena lauantaina 17. joulukuuta, kun epäilty oli siirtämässä uhrin ruumista autoon.

Helmikuussa mies vangittiin aiemman perheeseensä kohdistuneen väkivallanteon perusteella. Miestä epäillään viidestä murhan yrityksestä elokuussa 2021, kun hän ajoi autolla mereen Helsingin Kauppatorin edustalla. Kyydissä oli kaksi alakouluikäistä ja yksi teini-ikäinen lapsi, epäillyn vaimo sekä perheen koira. Kaikki selvisivät tilanteesta vammoitta.

Suosittelemme sinulle