Hyppää sisältöön

Saksan asevoimien varakomentaja vieraili Suomessa – vaikuttui sotilaiden ammattitaidosta

Markus Laubenthal tutustui reserviin pohjautuvaan puolustusjärjestelmään ja kansainväliseen harjoitustoimintaan Pohjois-Suomessa.

Tysklands flagga.
Kenraaliluutnantti Markus Laubenthal oli vierailulla Suomessa lauantaista maanantaihin. Kuvituskuva. Kuva: /All Over Press
Eeva Kuivas

Saksan asevoimien varakomentaja, kenraaliluutnantti Markus Laubenthal on vieraillut Suomessa viikonvaihteessa. Kolmipäiväisen vierailunsa aikana Laubenthal tutustui suomalaiseen, reserviin pohjautuvaan puolustusjärjestelmään ja kansainväliseen harjoitustoimintaan Pohjois-Suomessa.

Ohjelmassa oli tutustuminen Maasotakoulun johtamaan Northern Forest 23 -harjoitukseen ja Ilmavoimien Arctic Challenge Exercise 23 -lentotoimintaharjoitukseen sekä vierailu Lapin rajavartiostossa Sallassa.

– Olen todella vaikuttunut siitä sotilaiden ammattitaidosta ja henkilökohtaisesta sitoutumisesta, jota havaitsin esitellyissä harjoituksissa sekä Lapin rajavartiostossa, Laubenthal kommentoi puolustusvoimien tiedotteessa.

Vierailua isännöi pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen. Hänen mukaansa vierailu on hieno mahdollisuus käydä keskusteluja yhteistyöstä ja esitellä suomalaista puolustusjärjestelmää.

Laubenthal kävi myös laskemassa seppeleen saksalaisten sotilaiden hautausmaalle Norvajärvellä.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme