Hyppää sisältöön

Kontiolahden kunta ja Puulaakso Kontioranta ovat tehneet sopimuksen yhteistyöstä

Kontiolahden Kontiorantaan suunnitellaan miljoonien eurojen matkailuinvestointia. Alueelle tulisi muun muassa 500 vuodepaikkaa vuosikymmenen vaihteeseen mennessä.

Havainnekuva kulmikkaasta jäätelökioskista.
Ateljee Sotamaan tekemä havainnekuva yhdestä Kontiolahden Kontiorantaan suunnitellun Puulaakson rakennuksesta. Kuva: Ateljee Sotamaa
Emilia Saukkonen

Kontiolahden Puulaakso -matkailualueen kehittyminen etenee. Kontiolahden kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina kunnan ja Puulaakso Kontioranta oy:n välisen yhteistyösopimuksen.

Sopimuksen tavoitteena on luoda Kontiorannan entisestä varuskunta-alueesta uusi vetovoimainen matkailualue Puulaakso. Alueelle on tarkoitus rakentaa elämyksellisiä majoitusmahdollisuuksia ja muita matkailupalveluita.

Kontiolahden kunta vuokraa Puulaakso Kontiorannalle noin 77 hehtaarin kokoisen alueen. Rakennusoikeutta alueella on lähes 100 000 kerrosneliömetriä.

Alueelle on voimassaoleva asemakaava, jota lähdetään rakentamaan vaiheittain. Tavoitteena on, että Kontiorannan Puulaaksossa on vuoteen 2030 mennessä 500 vuodepaikkaa ja eri alojen toimijoita, kuten hyvinvoinnin ja vapaa-ajan yrityksiä.

Puulaaksolla on velvollisuus aloittaa alueella rakennustyöt viimeistään vuoden sisällä tontin luovutuksesta. Alueelle haetaan kuuden vuoden aikana 20–25 miljoonan euron rahoitusta.

Puulaakso Kontioranta koostuu paikallisista puurakentamiseen ja luontomatkailuun erikoistuneista yrittäjistä.

Suosittelemme