Hyppää sisältöön

Kaikki NHL-finaalit suorana Ylellä – katso ohjelma ja lähetä kysymys asiantuntijalle

Yle näyttää kaikki NHL-finaalit suorina lähetyksinä. Lauantai-iltana klo 20 Yle Areenassa on suora lähetys Las Vegasista, jossa Ylen kiekkotiimi ennakoi finaaleita ja vastaa lukijoiden kysymyksiin.

Reilly Smith ja Marc Staal vääntävät kiekosta.
Vegasin Reilly Smith ja Floridan Marc Staal väänsivät kiekosta maaliskuussa. Kuva: NHLI via Getty Images
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle välittää tunnelmat Las Vegasista ennen ensimmäistä Stanley Cup -finaalia. Suora lähetys alkaa Yle Areenassa kello 20.00. Mukana ovat toimittajat Jussi Saarinen ja Tommi Seppälä sekä asiantuntija Ismo Lehkonen, joille katsojat voivat lähettää kysymyksiä chatin kautta. Lehkoselle voi lähettää kysymyksiä myös tämän artikkelin lopussa olevan lomakkeen kautta ja niitä käsitellään finaalilähetyksissä.

Stanley Cupin finaaleissa kohtaavat Florida Panthers ja Vegas Golden Knights, joista kumpikaan ei ole ennen juhlinut NHL:n mestaruutta. Molemmat ovat pelanneet kerran loppuotteluissa: Vegas ensimmäisellä kaudellaan keväällä 2018 ja Florida vuonna 1996.

Floridassa pelaa kolme suomalaista: hyökkääjät Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen. Lisäksi Tuomo Ruutu toimii joukkueen apuvalmentajana. Vegasissa ei ole suomalaisia.

Vegas oli runkosarjassa läntisen konferessin ykkönen. Se kaatoi matkallaan finaaleihin Winnipeg Jetsin voitoin 4–1, Edmonton Oilersin 4–2 ja Dallas Starsin 4–2.

Runkosarjassa yskähdellyt Florida pääsi villillä kortilla pudotuspeleihin. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella se oli jo 1–3-tappiolla runkosarjan piste- ja voittoennätyksen tehnyttä Bostonia vastaan, mutta kairasi tiensä jatkokierroksille. Matkalla finaaleihin Panthers kaatoi myös Toronto Maple Leafsin (voitoin 4–1) ja Carolina Hurricanesin (4–0).

Finaalisarja alkaa Vegasin kotikentällä varhain sunnuntaina Suomen aikaa. Yle näyttää kaikki ottelut kanavillaan.

Alla olevasta lomakkeesta voit lähettää kysymyksesi asiantuntija Ismo Lehkoselle Ylen NHL-lähetyksiin. Vastauksen lähettäminen vaatii Yle-tunnuksen.

Suosittelemme sinulle