Hyppää sisältöön

Floridan huima kevät jatkuu myös NBA:ssa! Miami Heat teki koripallohistoriaa ja eteni finaaleihin – tähtipelaaja sai makean revanssin

Miamista tuli ensimmäinen pudotuspelikarsintojen kautta finaaleihin yltänyt joukkue. Joukkue kukisti suursuosikki Boston Celticsin lopulta seitsemännessä ottelussa lukemin 103–84.

Jimmy Butler pallon kanssa.
Miami Heatin Jimmy Butler nakutti runkosarjassa 22,9 pistettä per ottelu. Pudotuspeleissä lukema on ollut 28,5. Kuva: Getty Images
Paavo Forsberg,
Pertti Lappalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjois-Amerikan palloilusarjoissa floridalaisjoukkueet ovat vastanneet kevään pudotuspelien suuryllätyksistä.

Suomen aikaa varhain tänä aamuna koripallon NBA:ssa Miami Heat kukisti ennakkosuosikki Boston Celticsin 103–84 itäisen konferenssin ratkaisevassa seitsemännessä finaalipelissä.

Joukkue eteni voitoin 4–3 NBA:n loppuotteluihin Denver Nuggetsia vastaan.

Miami pääsi pudotuspeleihin itäisen konferenssin viimeisenä joukkueena. Miami on ensimmäinen pudotuspelikarsintojen kautta finaaleihin yltänyt joukkue NBA:ssa.

Lisäksi Heat on New York Knicksin (1998–1999) jälkeen vasta toinen runkosarjassa kahdeksanneksi jäänyt joukkue, joka etenee NBA:n finaaleihin.

Floridalaisjoukkueista myös NHL-seura Florida Panthers oli vaikeuksissa runkosarjassa, mutta pelaa loppuottelusarjassa himoitusta Stanley Cupista.

Ban Adebayo donkkaa.
Miamin aloittava sentteri Bam Adebayo teki ratkaisuottelussa 12 pistettä ja saalisti 10 levypalloa. Kuva: Getty Images

Miami voitti itäisen konferenssin finaaleissa kolme ensimmäistä ottelua edelliskauden finalistia Bostonia vastaan, mutta Celtics kiri vielä rinnalle.

Ratkaisevassa ottelussa Miamin tehopelaajina häärivät tähtipelaaja Jimmy Butler, joka heitti 28 pistettä, ja 26 pistettä pussittanut Caleb Martin.

Butler palkittiin itäisen konferenssin finaalien arvokkaimpana pelaajana. Hän on ollut läpi kevään yksi pudotuspelien parhaista pelaajista.

Vuosi sitten Miami hävisi konferenssifinaaleissa juuri Bostonille. Tuolloin Butlerille oli mahdollinen voittoheitto käsissään, mutta kolmonen kolahti eturautaan. Urheilullinen laituri vannoi, että vuoden päästä joukkue tulee etenemään finaaliin.

Nyt Butlerin sanat kävivät toteen.

– Minulla oli niin paljon uskoa itseeni ja tähän joukkueeseen. Näen joka päivä, miten hyviä pelaajia meillä on, ja miten hyvä joukkue olemme. Saimme sen aikaan, Butler sanoi ottelun ratkettua.

Jimmy Butler ja Eric Spoelstra halaavat.
Butler ja Miamin päävalmentajana 15 kauttaan toimiva Erik Spoelstra halasivat lämpimästi voiton jälkeen. Kuva: Getty Images

Butler siirtyi Miamiin kesällä 2019. Tämän jälkeen hän on ollut terveenä ollessaan yksi sarjan parhaista pudotuspelipelaajista. Hän johdatti ensimmäisellä kaudellaan Miamin finaaleihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 2014.

Neljän kauden aikana joukkue on ollut konferenssifinaaleissa peräti kolme kertaa, vaikka etenkin Boston, Milwaukee sekä Philadelphia ovat olleet kaudesta toiseen etukäteisveikkauksissa Miamia nimivahvempia.

Finaaleissa Heat kohtaa Denverin, joka ei ole koskaan voittanut NBA-mestaruutta. Kolme kertaa mestaruutta juhlineen Miamin edellisestä voitosta on kymmenen vuotta.

Loppuottelusarja alkaa varhain perjantaina Suomen aikaa.

Suosittelemme