Hyppää sisältöön

Helsinki Pride kutsui kokoomuslaisia ja keskustalaisia järjestöjä kumppaneiksi – "Kenellekään emme ole kääntäneet selkäämme"

Helsinki Priden mukaan kyseessä on poikkeus, sillä tiettyjä tahoja ei yleensä erikseen kutsuta yhteisökumppaneiksi.

Pride-lippu taivasta vasten.
Pride-lippu kauppakeskus Forumin edustalla Helsingissä 21. kesäkuuta 2022. Kuva: Aalto Puutio / Yle
Laura Kangas,
Hanna Hanhinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinki Pride kertoo kutsuneensa kokoomuslaisia ja keskustalaisia järjestöjä yhteisökumppaneikseen.

Keskustanuoret, Keskustaopiskelijat ja kokoomuksen läheisjärjestö Kansallinen Sateenkaariryhmä ovat vahvistaneet kumppanuuden. Myös Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta on kutsuttu kumppaniksi, mutta sen kanssa kumppanuudesta ei ole vielä sovittu.

Helsinki Priden mukaan kyseessä on poikkeus, sillä tiettyjä tahoja ei yleensä erikseen kutsuta yhteisökumppaneiksi.

– Arvostamme vilpittömästi näiden toimijoiden pitkäaikaista ihmisoikeuksien eteen tekemää työtä. Meillä on enemmän yhteisiä kuin erottavia tavoitteita. Nyt jos koskaan on aika jatkaa yhteistyötä, yhteisten tavoitteiden eteen, Helsinki Priden tiedotteessa kerrotaan.

Toiminnanjohtaja Annu Kemppainen kertoo Ylelle, että Helsinki Pride haluaa päätöksellä tukea niitä toimijoita, jotka kokoomuksen ja keskustan sisällä tekevät työtä sateenkaari-ihmisten hyväksi.

- Olemme puoluepoliittisesti sitoutumaton ihmisoikeusjärjestö ja meillä on olemassa vahva arvopohja, jonka pohjalta toimimme ja harkitsemme kumppanuuksia. Dialogi on jatkuvaa ja sitä halutaan entisestään vahvistaa. Toivottavasti tämä nyt myös osoittaa sen, että kenellekään emme ole kääntäneet selkäämme, koska sellaisessa ei ole mitään järkeä, Kemppainen sanoo.

Helsinki Pride kertoi viime viikolla, ettei se ota kokoomusta ja keskustaa yhteisökumppaneikseen Helsinki Pride -tapahtumaan. Syynä on puolueiden epäyhteneväinen kanta translain uudistamiseen.

– Ne eivät ole kumppaneitamme tänä vuonna, eli hallituksemme päätös pitää. Heillä ei ole kumppanina näkyvyyttä kulkueessa ja puistojuhlassa, mutta toki yhteistyö ympärivuotisesti jatkuu myös näiden toimijoiden kanssa.

Suosittelemme