Hyppää sisältöön

Tampereen valtuutetuille piti järjestää häirinnän vastainen koulutus varoitusten takia, maanantain koulutus kuitenkin peruttiin

Häirinnän vastainen koulutus siirretään syksylle. Koulutuksen taustalla ovat kahden valtuutetun saamat varoitukset.

Tampereen kaupungin valtuustosali ja valtuutettuja.
Häirinnän vastaisen koulutuksen järjestäminen nousi keskusteluun ensimmäisen kerran viime joulukuussa. Arkistokuva. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Linnea Pitkänen

Tampereen kaupunginvaltuustolle järjestettävää häirinnän vastaista koulutusta ei pidetty toukokuussa suunnitelmista huolimatta.

Koulutus oli alun perin tarkoitus järjestää iltakoulussa 29. toukokuuta valtuuston kokouksen jälkeen otsikolla ”Eettiset toimintatavat”.

Valtuuston kokous ja iltakoulu aikaistettiin kuitenkin toukokuun puoliväliin, ja samalla iltakoulun aihe vaihtui kaupunkiseudun rakennesuunnitelman päivitykseksi.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen (sd.) kertoo Ylelle, että Tampereen kaupunginhallitus on päättänyt siirtää koulutuksen ensi syksyyn.

Tarkka päivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Siirtäminen ei ollut merkittävää

Asiasta vastaava virkamies Jouko Aarnio kertoo pyytäneensä aiheen siirtämistä syksyyn, jotta valmisteluaikaa olisi tarpeeksi.

Hän sanoo, ettei valmistelua ehditty saada valmiiksi toukokuussa, koska iltakoulua aikaistettiin kahdella viikolla.

Aarnion mukaan eettisistä toimintatavoista on keskustelu jo noin vuosi sitten järjestetyssä valtuustoseminaarissa, joten kysymys asian siirtämisestä kesän yli syksyyn ei ollut merkittävä.

Taustalla kahden kokoomusvaltuutetun saamat varoitukset

Häirinnän vastaisen koulutuksen järjestäminen nousi keskusteluun viime joulukuussa, kun silloinen Tampereen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Kalervo Kummola antoi kirjallisen varoituksen kahdelle kokoomuslaiselle valtuutetulle.

Varoitukseen päädyttiin sen jälkeen, kun kokoomuksen valtuustoryhmä oli keskustellut valtuutettujen käytöksestä.

Toisen varoituksista sai Ilkka Sasi. Sasin saama varoitus koski epäasiallista käytöstä.

Toisen varoituksen saaneen valtuutetun nimeä Kummola ei kertonut julkisuuteen.

Kokoomuksen valtuutettu Antti Ivanoff vahvisti myöhemmin Ylelle, että hän oli toinen varoitetuista. Ivanoff kertoo, että hän sai varoituksen kaupunginvaltuuston pikkujoulujen jatkoilla tapahtuneesta häirinnästä.

Suosittelemme