Hyppää sisältöön

Mirka aloittaa muutosneuvottelut – suhdanteet eivät vaikuta pidemmän aikavälin laajennussuunnitelmiin

Neuvottelut voivat lehden mukaan johtaa lomautuksiin ja enintään yhdeksän hengen irtisanomiseen.

Mirkan pääkonttori Jepualla.
Mirka aloittaa muutosneuvottelut perjantaina. Asiasta kerrottiin henkilöstölle maanantaina. Arkistokuva. Kuva: Tuomo Rintamaa / Yle
Sarianne Tekoniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Jepualla, Pietarsaaressa ja Karjaalla toimiva hiomatarvikkeita valmistava yritys Mirka aloittaa muutosneuvottelut.

Muutosneuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja voivat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin ja yhdeksän henkilön irtisanomiseen.

Muutosneuvotteluista kertoi ensimmäisenä Vasabladet verkkosivuillaan.

Neuvottelujen taustalla on heikentynyt kansainvälinen taloustilanne, joka on rokottanut niin hiomapapereiden kuin hiomalaitteiden kysyntää.

– Kauppa piristyi alkuvuodesta, mutta pääsiäisen jälkeen menekki laski jälleen selvästi, kertoo toimitusjohtajan Stefan Sjöberg Ylelle.

Mirka on jo aiemmin kärsinyt ylikapasiteetista. Helmikuussa yhtiö ohjasi työntekijöitään vapaaehtoistyöhön ja välttyi lomautuksilta.

Taloussuhdanteet eivät Sjöbergin mukaan vaikuta KWH Mirkan keskipitkän ja pitkän aikavälin suunnitelmiin. Yhtiö rakentaa parhaillaan Jepualle korkeavarastoa. Pietarsaaressa viimeistellään laiteasennuksia uudessa Power Toolsin tehdasrakennuksessa. Investointi maksoi 10 miljoonaa euroa

– Ensimmäisten tuotteiden on määrä tulla uudesta tehtaasta elokuussa.

Mirka valmistautuu myös Pietarsaaren tehdasalueen yli kaksinkertaistamiseen. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina asiaa koskevan kaavamuutoksen.

Lue lisää: Teollisuusyritys lupasi täyden palkan työntekijöilleen, jotka lähtisivät vapaaehtoisiksi palvelutaloon – lomautuksilta vältyttiin

Muokattu artikkelia kauttaaltaan Ylen tiedoilla 31.5. kello 9.52

Suosittelemme