Hyppää sisältöön

Jyväskylässä puhutaan jälleen Veikkausliigasta – Joni Vesalainen: ”Tarkoitus on, että JJK pelaa Veikkausliigaa vuonna 2026”

Jyväskylässä on pelattu Veikkausliigaa kausilla 2009–2013 sekä 2017. Alasarjataipaleen jälkeen haaveet pääsarjanoususta ovat jälleen heränneet.

Sasa Jovovics JJK:n paidassa kaudella 2017
Edellisen kerran JJK esiintui Veikkausliigassa kaudella 2017. Tuolloin kettupaidassa nähtiin muun muassa Saša Jovović. Kuva: Matti Raivio / All Over Press
Kalle Pallonen

Toukokuun 23. päivä vuonna 2011 JJK:n Jani Virtanen upotti Harjulla noin 30 metristä pallon ohi Kuopion Palloseuran maalivahdin Mikko Vilmusen. Kun Tamas Gruborovics vielä onnistui pilkulta, kirjattiin JJK voittolukemat maalein 2–0.

JJK nousi tuolloin voitollaan Veikkausliigan kärkeen. Kauden päätteeksi JJK otti pronssia ja lunasti seuraavaksi kaudeksi paikan Euroopan kentille. Elettiin tuloksellisesti jyväskyläläisen jalkapallon kukkeinta aikaa.

Alamäki oli kuitenkin edessä. Vielä kaudeksi 2017 JJK teki pikavisiitin Veikkausliigaan, mutta lopulta JJK joutui taloudellisen ahdingon vuoksi hakemaan vauhtia aina neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta saakka. Puheet Euroopan kentistä ja Veikkausliigasta vaikenivat.

Alkaneella kaudella JJK pelaa jälleen Ykköstä. Vaikka alkukauden seitsemän ottelun jälkeen sijoitus löytyy sarjataulukon häntäpäästä, uskalletaan Jyväskylässä puhua jälleen pääsarjapeleistä.

– Kyllä minun ja monen muunkin tarkoitus on, että JJK pelaa Veikkausliigaa vuonna 2026, paaluttaa JJK:n myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

– Alkukauden peleissä meillä on ollut yhdeksän omaa kasvattia avauskokoonpanossa. Pelaajat ovat sen ikäisiä, että jos haluamme pitää heidät JJK:ssa, niin meidän pitää pystyä nousemaan Veikkausliigaan, jatkaa Vesalainen.

Vanhoista virheistä otettu oppia

Tällä kertaa nousua on tarkoitus rakentaa maltillisemmin, ja taloudellisesti vankemmalta pohjalta. Vesalainen myöntää, että edellisellä kerralla moni asia tapahtui nopeammin kuin mihin seuralla oli valmius.

– Nyt rakennetaan sitä uutta tulemista vanhasta oppineena. Sen vuoksi meillä on seminaareja ja Harjurokki, ja mietimme, millä muilla malleilla voisimme saada rahaa tähän toimintaan, puntaroi Vesalainen.

Kun JJK syksyllä 2011 juhli seurahistoriansa ensimmäistä mitaliaan, sijoittui KuPS sarjassa kuudenneksi. Sen jälkeen seurojen menestyskäyrä kääntyi eri suuntiin.

JJK:n lähti matkalleen kohti alasarjoja, KuPS puolestaan on kauden 2019 mestaruuden lisäksi saavuttanut kolme hopeaa ja pronssin.

Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelussa JJK kohtaa jälleen jälkeen Kuopion Palloseuran kilpailullisessa ottelussa.

– KuPS on äärimmäisen hieno mittari meille. Eihän tässä helppoja pelejä odotetakaan. KuPS on erittäin sopiva vastus meille tässä vaiheessa kautta, toteaa Jori Särkkä JJK:n valmennuksesta.

Suosittelemme sinulle