Hyppää sisältöön

Kiusallinen hetki palkintogaalassa – Manchester Unitedin pomo ei halunnut antaa palkintoa naistähdelle, koska se oli ”liian painava”

Manchester Unitedin naisjoukkueen Alessia Russo palkittiin kauden parhaana pelaajana ja kauden maalin tekijänä. Seurapomo John Shiels pahoitteli käytöstään seuraavana päivänä.

Alessia Russo kuvassa.
Alessia Russo oli Englannin Superliigan maalipörssin kuudes. Kuva: Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images
Paavo Forsberg

Manchester Unitedin naisten joukkueen tähtihyökkääjä Alessia Russo joutui vaivaannuttavaan tilanteeseen seuran palkintotilaisuudessa maanantaina.

Russo sai kauden maalin palkinnon lisäajalla tekemästään voittomaalista, jonka turvin United päihitti Arsenalin 3–2 vieraskentällä marraskuussa 40 000 katsojan edessä. Hänet palkittiin myös joukkueen kauden pelaajana.

Englannin maajoukkuepelaaja tuli lavalle pokkaamaan palkintoa, kun pystin jakanut United-pomo John Shiels alkoi sooloilla.

– En anna tätä Alessialle, koska tämä on niin painava. Kävin juuri nostelemassa painoja. Jason, voitko sinä ottaa tämän? Shiels sanoi toivoen, että taustalla ollut henkilö ottaisi palkinnon haltuunsa.

Tilaisuutta juontamassa ollut Geff Shreeves pelasti hämmentyneen urheilijan tilanteesta.

– Eiköhän Russo ota sen ihan mielellään. John, voisit käydä vähän enemmän salilla, ei palkinto niin painava ole, Shreeves sanoi.

Russo otti pokaalin helpon näköisesti käsiinsä.

– On se aika painava, pelaaja sanoi kiusaantuneesti hymyillen.

Shiels jäi vielä varmistelemaan, jaksaako Russo kannatella pystiä.

Tilanteen voi katsoa alla olevasta twiitistä.

Shielsin käytös herätti arvostelua, ja esimerkiksi urheilujuontaja Laura Woods kommentoi tapausta Twitterissä.

– Miten tehdä hienosta hetkestä hemmetin kiusallinen, Woods kirjoitti.

Shiels vastasi kritiikkiin tiistaina Twitterissä. Seurapomo oli omien sanojensa mukaan hämmästynyt siitä, kuinka painava palkinto oli.

– Olisin tehnyt saman miespelaajalle. En yksinkertaisesti halunnut, että hän pudottaa sen.

Shiels kertoo häpeävänsä tapahtunutta ja pyytää anteeksi Russolta ja tämän joukkuetovereilta.

– Mietittyäni tapausta ymmärrän, miksi kommenttini ymmärrettiin väärin. Olen ylpeä Manchester Unitedin naisia voimaannuttavasta työstä ja harmissani, että sanomiseni veivät huomion Alessian ja naisten joukkueen huimilta saavutuksilta.

John Shiels kuvassa.
John Shiels on Manchester United -säätiön toimitusjohtaja. Kuva: Ash Donelon / Manchester United via Getty Imag

United sijoittui Englannin pääsarjassa Superliigassa toiseksi, kaksi pistettä mestaruuden voittaneen Chelsean jälkeen. Russo teki kauden aikana kymmenen maalia ja oli joukkueensa paras viimeistelijä yhdessä Leah Galtonin kanssa.

Arsenal oli sarjan kolmas. Puolustaja Emma Koiviston Liverpool oli seitsemäs ja maalivahti Tinja-Riikka Korpelan ja keskikenttäpelaaja Eveliina Summasen Tottenham yhdeksäs.

Suosittelemme sinulle