Hyppää sisältöön

Haaga-Helia Vierumäen opiskelijoiden terveyspalvelut siirtyvät Heinolasta Lahteen

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö YTHS:n mukaan muutos vaikuttaa noin 500:n opiskelijan arkeen.

YHTS-kyltti. Taustalla sininen ovi, jossa sisäänkäynti.
Jatkossa Haaga-Helian Virumäen opiskelijoiden kaikki terveydenhuoltopalvelut on keskitetty Lahteen. Kuva: Petri Kivimäki / Yle
Markku Tuhkanen

Haaga-Helia Vierumäen opiskelijoiden yleis- ja mielenterveyspalvelut siirtyvät Lahteen Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön eli YTHS:n palvelupisteeseen.

Tähän asti Haaga-Helian opiskelijoiden terveyspalvelut on hoidettu alihankintana Terveystalo Heinolassa. Lisäksi opiskelijat ovat voineet käyttää rinnalla YTHS:n omia palvelupisteitä.

Haaga-Helian Vierumäen opiskelijat ovat jo aiemminkin asioineet Lahdessa suun terveyteen liittyvissä asioissa.

Niemenkadulla toimiva YTHS:n palvelupiste palvelee Haaga-Helian opiskelijoita 17. kesäkuuta alkaen. Muutos koskee noin 500 opiskelijaa.

– Kahden vuoden kokemus on osoittanut, että opiskelijat käyttävät palveluita toisin kuin ne oli alun perin suunniteltu. Opiskelijoiden oikeus käyttää myös Lahden palveluita on osoittautunut käteväksi, kertoo aluejohtaja Reetaleena Hietala säätiön tiedotteessa.

Vierumäen Haaga-Helian opiskelijoita koskeva vaihdos on osa valtakunnallista muutosta, jossa pyritään huolehtimaan palvelujen tasalaatuisesta saatavuudesta kaikissa 44 palvelupisteessä.

YTHS on seurannut nykyisen palveluverkon toimivuutta kahden vuoden ajan sen jälkeen, kun säätiön toiminta laajeni kaksinkertaiseksi.

Loppuvuoden 2023 aikana vaihtuu yhteensä seitsemän opiskelijoiden terveydenhuoltoa tarjoavaa palvelupistettä eri ajankohtina.

Esimerkiksi HAMK Riihimäen opiskelijaterveydenhuollon palvelut keskitetään kokonaan Hämeenlinnaan. Siellä muutos koskee noin 1300:aa opiskelijaa.

Opiskelijaterveydenhuollon järjestämisestä vastaava Kela on hyväksynyt YTHS:n palveluverkon muutokset.

Suunnittelussa on pyritty huolehtimaan siitä, että palvelut on saavutettavissa myös julkisia liikennevälineitä käyttäen.

Suosittelemme