Hyppää sisältöön

Oulusta pääsee kesällä päiväksi Rokualle linja-autokyydillä

Oulun ja Rokuan välille avataan taas kesäkaudella säännöllinen linja-autovuoro, joka mahdollistaa päiväkäynnit Oulusta Rokuan alueelle.

Kyltti Rokuan kansallispuistossa.
Rokuan kansallispuisto sekä Rokuan vapaa-ajan palvelut ovat kesän aikana tarjolla myös päivämatkalaisille, jotka voivat saapua Rokualla linja-autolla joko Oulusta tai Kajaanin suunnasta. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
Risto Degerman

Samalla kun Oulujokivarren kuntien välisen joukkoliikenteen kesäkausi alkaa, ajaa Oulun ja Rokuan välillä kesän aikana päivittäin kaksi suoraa tai vaihdollista yhteyttä. Myös Kajaanin ja Rokuan välillä on vaihdollisia yhteyksiä.

Yhteyksiä junillekin parannetaan, kun osa vuoroista ajetaan Vaalan rautatieasemalle.

Myös Oulun suunnassa on tarjolla yhteyksiä juniin. Aamuisin Ouluun saapuvilta linja-autoilta on vaihtoyhteyksiä Helsinkiin ja Rovaniemelle lähteviin juniin. Vastaavasti iltapäivällä Oulusta lähteville linja-autoille on vaihtoyhteyksiä Helsingistä ja Rovaniemeltä saapuvilta junilta.

Lisäksi Oulusta aamulla lähtevälle vuorolle pääsee Helsingistä ja Rovaniemeltä aamulla saapuvilta junilta.

Kesäajan linja-autoliikenteellään palvellaan myös muun muassa työmatkalaisia. Esimerkiksi Oulun ja Utajärven välisiä arkipäivien työmatkayhteyksiä on parannettu muuttamalla joidenkin linja-autovuorojen aikatauluja.

Ely-keskuksen hankkiman liikenteen lisäksi Vaalan, Utajärven ja Oulun välillä kulkee myös markkinaehtoista liikennettä. Työmatkustuksessa käytössä ovat myös Utajärven ja Oulun välillä kulkevat kaukoliikenteen vuorot.

Muhoksen ja Oulun välisen liikenteen järjestämisestä vastaa Oulun seudun liikenne.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme