Hyppää sisältöön

Vantaan Rekolan kirkon tulipalo sytytettiin tahallaan, epäilee poliisi

Poliisi pyytää havaintoja epäillystä tekijästä. Havainto tiistaisen tulipalon epäillystä saatiin silminnäkijältä.

Rekolan kirkko kesällä.
Poliisin mukaan epäilty tuhotyön tekijä on noin kolmekymppinen mies. Kuvassa Rekolan kirkko vuonna 2019. Kuva: Antero Harju
Otso Karhu

Poliisi epäilee, että Vantaan Rekolan kirkon eilisiltainen tulipalo sytytettiin tahallaan, poliisi tiedottaa.

Poliisi sai hälytyksen Rekolan Pyhän Andreaan kirkolle tiistai-iltana noin kello 21.20. Palo oli jo sammutettu, kun poliisi ehti paikalle.

Paikalla ollut silminnäkijä kertoi poliisille nähneensä epäillyn tekijän paukuttamassa kirkon ovia. Pian tämän jälkeen silminnäkijä havaitsi savua ja soitti hätäkeskukseen.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää kansalaisia ilmoittamaan, jos heillä on havaintoja mahdollisesta tekijästä. Epäilty on 165–175 senttimetriä pitkä noin kolmekymppinen mies. Hänellä oli tapahtumahetkellä päällään tumma huppari, tummat housut ja tummat paljasjalkakengät.

– Olemme hyvin kiinnostuneita kaikista Kustaantiellä Rekolan kirkon läheisyyteen iltayhdeksän aikaan liittyvistä silminnäkijähavainnoista. Kaikki epäillyn tekijän henkilöllisyyden selvittämiseen auttavat tiedot ovat meille arvokkaita, sanoo rikoskomisario Matti Latvala tiedotteessa.

Tulipalo vaurioitti kirkon useita ikkunoita ja ovea sekä tiilistä ulkoseinää. Lisäksi kiinteistölle aiheutui savuvahinkoja.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä tuhotyö.

Suosittelemme