Hyppää sisältöön

Demarit esittää Johanna Loukaskorpea Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtajaksi

Nykyinen puheenjohtaja Lauri Lyly ilmoitti luopuvansa tehtävästä tultuaan valituksi kansanedustajaksi.

Johanna Loukaskorpi, apulaispormestari, SDP, Tampere
Johanna Loukaskorpea esitetään Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi. Arkistokuva. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Pasi Punkari

Pirkanmaan Sosialidemokraatit esittää Johanna Loukaskorpea hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi. Ylimääräisen piirikokouksen päätös oli keskiviikkona yksimielinen.

Loukaskorpi on aiemmin toiminut Tampereen sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestarina, aluehallituksen jäsenenä ja aluevaltuustoryhmän puheenjohtajana.

Aluevaltuuston puheenjohtajan paikka tuli uudelleen valittavaksi, kun kansanedustajaksi valittu Lauri Lyly (sd) ilmoitti luopuvansa tehtävästä.

– Ajattelen niin, että aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävänä on olla valtuustoryhmien äänenä viranhaltijoiden suuntaan ja huolehtia, että pirkanmaalaisten asukkaiden ääni kuuluu päätöksenteon eri tasoilla, sanoo Johanna Loukaskorpi tiedotteessa.

Pirkanmaan Sosialidemokraattien puheenjohtaja Roope Lehdon mukaan demareilla on Pirkanmaalla pitkä ja yhteisymmärryksessä sovittu perinne siitä, että kansanedustajia ei valita alueellisiin johtotehtäviin.

Aluevaltuusto valitsee uuden puheenjohtajiston kokouksessaan 5. kesäkuuta. Kokouksessa valitaan myös aluehallitus jäljellä olevaksi aluevaltuustokaudeksi.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme