Hyppää sisältöön

Kerrostalossa syttyi tulipalo Tampereen Lielahdessa – tuli tuhosi parvekkeen täysin

Nopeasti levinnyt tulipalo tuhosi parvekkeen ja sulatti asunnosta muoviesineet.

Kerrostaloasunnon tulipalo Lielahdessa Antti Possin kujalla. Palo sai alkunsa parvekkeelta.
Parveke ja huoneisto kärsivät isot palovahingot, mutta palo ei päässyt leviämään kerrostalon muihin asuntoihin. Kuva: Aki Lahtinen/Yle
Mikko Hirvonen

Tampereen Lielahdessa, Antti Possin kujalla sijaitsevassa kerrostalossa syttyi keskiviikko-iltana raju tulipalo. Parvekkeelta alkunsa saanut palo tuhosi parvekkeen täysin.

– Palo oli todella raju, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Lassi Kylälammi. Kumi- ja savukaasuja levisi asuntoon, nokeuttaen pinnat ja sulattaen muoviset esineet.

Asukas oli huomannut, että parvekkeella palaa ja hälyttänyt palokunnan paikalle. Pelastuslaitoksen lähin yksikkö on Teivossa, joten sammustyöt pääsivät alkamaan jo reilun kymmenen minuutin kuluttua ilmoituksesta.

Kerrostaloasunnon tulipalo Lielahdessa Antti Possin kujalla. Palo sai alkunsa parvekkeelta.
Kuva: Aki Lahtinen/Yle

Tulipalo syttyi kahdeksankerroksisen kerrostalon viidennessä kerroksessa. Parveke ja huoneisto kärsivät isot palovahingot, mutta palo ei päässyt leviämään kerrostalon muihin asuntoihin.

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Nopean toiminnan ansiosta henkilövahinkoja ei syntynyt.

Huoneisto on asuinkelvoton tällä hetkellä. Kylälammi kertoo, että yläpuolella olevaan asuntoon tuli pientä savuhaittaa, ja savua levisi myös kerrostalon portaikkoon. Muutoin vahinkoja ei aiheutunut. Osatekijänä tässä on uusiin rakennuksiin vaadittu palo-osastointi, jonka ansiosta savukaasut eivät päässeet leviämään laajalle.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme