Hyppää sisältöön

Karjalan lennoston vanhan kasarmin rungon kunto yllätti kesken peruskorjauksen – tilalle on tehtävä uudisrakennus

Karjalan lennoston vanhan kasarmin peruskorjaus ehdittiin jo aloittaa. Rakennus on todettu niin huonokuntoiseksi, että remontti on keskeytetty ja tilalle pohditaan uudisrakennusta.

Karjalan lennoston uuden kasarmin käytävä. Ihmisiä kävelee käytävällä.
Karjalan lennoston varusmiehille valmistui alkuvuodesta uusi kasarmi. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle
Keijo Salokangas

Puolustuskiinteistöt on keskeyttänyt Karjalan lennoston vanhan kasarmirakennuksen perusparannustyöt Siilinjärven Rissalassa.

Vuonna 1961 valmistuneen kasarmin runko on paljastunut peruskorjauksessa niin huonokuntoiseksi, ettei rakennuksen korjaaminen ole enää kannattavaa.

Kasarmin betonirungossa on todettu laajoja rakenteen kannattavuuteen vaikuttavia vikoja ja vaurioita, jotka kävivät ilmi vasta purkutöiden yhteydessä. Poikkeuksellisista ongelmista ei havaittu viitteitä hankkeen suunnitteluvaiheessa.

Vaurioiden korjaaminen olisi niin mittava urakka, että Puolustuskiinteistöt on päättänyt yhdessä Puolustusvoimien kanssa luopua peruskorjauksesta. Sen sijaan rakennus puretaan.

Kasarmin tilalle suunnitellaan uudisrakennusta. Tavoitteena on, että päätökset uusista suunnitelmista tehdään kesän jälkeen. Perusparannuksen oli tarkoitus valmistua toukokuun 2024 lopussa, mutta uusi tilanne viivästyttää hankkeen aikataulua.

Karjalan lennostoon valmistui alkuvuodesta 2023 kasarmin laajennuksen uudisrakennus, johon varusmiehet muuttivat maaliskuussa. Kasarmin vanhan osan perusparannus alkoi muuton jälkeen.

Suosittelemme sinulle