Hyppää sisältöön

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu luovat uuden robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskuksen

Tarkoituksena on saada yritykset mukaan hyödyntämään robotiikkaa ja alan koulutettuja ihmisiä entistä tiiviimmin.

Mies hymyilee leveästi suuren kangasjulisteen edessä jossa lukee Riihimäki pieni suuri kaupunki.
Menestys kaupunkien välisessä kilpailussa vaatii yhteistyötä yritysten, yliopistojen ja julkisen sektorin välillä, toteaa Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Petri Lassheikki

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu luovat uuden robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskuksen. Keskus on osa Robotics Campus – Scale up! -hanketta.

Riihimäki kertoo tiedotteessaan, että kaupunki ja HAMK kutsuvat alueen kasvuyritykset kehittämään yhteistä innovaatioekosysteemiä ja hyödyntämään robotiikkaa.

Riihimäellä perusopetuksessa, toisella asteella ja ammattikorkeakoulussa tarjottava koulutus tuottaa osaamista teknologia-alan startup-yrityksille ja jo olemassa oleville yrityksille. Hankkeen aikana Riihimäellä järjestetään taidetta, kulttuuria ja teknologiaa yhdistävä robotiikan kaupunkitapahtuma.

– Kaupungit kilpailevat osaamisesta, kasvusta ja investoinneista. Lisääntyvä kilpailu vaatii yhteistyötä yritysten, yliopistojen ja julkisen sektorin välillä. Riihimäen kaupunki on ottanut haasteen vastaan ja haluamme olla voittajien joukossa, Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho sanoo tiedotteessa.

Hankkeen tavoite on tehostaa alueellista ja kansainvälistä yhteistyötä sekä lisätä robotiikan koulutusta, osaamista, tutkimusta ja innovaatioita. Hankkeessa muun muassa pilotoidaan robotiikan opettajien täydennyskoulutusta eurooppalaisille perusopetuksen opettajille sekä luonnostellaan kansainvälinen hankerahoitushakemus robotiikan opetuksen kehittämiseen.

Riihimäellä tarjotaan jo nyt opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikan opetusta varhaiskasvatuksesta lukion loppuun saakka. Robotiikan opintoja voi jatkaa Riihimäellä sekä ammatillisessa että korkea-asteen koulutuksessa.

Hanke saa tukea Hämeen liitolta Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta 173 500 euroa. Helmikuussa 2023 alkanut hanke päättyy keväällä 2024.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme