Hyppää sisältöön

Poliisilla uusi epäilty Porin lapsikaappausjutussa

Lounais-Suomen poliisi epäilee jo kolmea henkilöä Porin lapsikaappauksesta. Epäilty lapsikaappaus tapahtui Porissa sunnuntaina. Lapsi on poliisin mukaan viety ulkomaille.

Porin poliisiaseman etuovet.
Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Porin lapsikaappauksen esitutkinnassa. Kuva: Jenni Kivimäki / Yle
Tapio Pukkila
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi epäilee kolmea henkilöä sekä lapsikaappauksesta että törkeästä vapaudenriistosta. Epäilty lapsikaappaus tapahtui Porissa sunnuntaina, minkä jälkeen lapsi vietiin ulkomaille.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Lindholm Lounais-Suomen poliisista vahvistaa, että 54-vuotiasta naista epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta. Hän on ollut pidätettynä maanantaista lähtien.

Poliisi esitti Satakunnan käräjäoikeudelle naisen vangitsemista. Käräjäoikeus vangitsi naisen tänään torstaina syytä epäillä perusteella. Naisen kotipaikka on Pori.

Aiemmin on kerrottu, että lapsikaappauksesta on vangittu todennäköisin syin epäiltynä poissaolevana itäsuomalainen yli 60-vuotias mies. Vangitun miehen osalta rikosnimikkeitä on tarkennettu. Myös häntä epäillään tällä hetkellä paitsi lapsikaappauksesta myös törkeästä vapaudenriistosta.

Lisäksi poliisi on pidättänyt asiassa kolmannen henkilön, johon kohdistuvat samat rikosepäilyt kuin kahteen muuhun henkilöön. Poliisi otti kolmannen henkilön kiinni keskiviikkona ja tulee todennäköisesti esittämään häntäkin vangittavaksi.

Torstaina lapsikaappausjuttuun liittyen poliisi teki lisäksi neljännen kiinnioton. Tutkinnanjohtaja Lindholm sanoo Satakunnan Kansassa, että neljännen henkilön osuutta tapahtumiin selvitellään, mutta häntä ei suoraan epäillä lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Suosittelemme