Hyppää sisältöön

Voimisteluvalmentajan pahoinpitelemä lapsi ei tyytynyt 350 euron korvaukseen – hovioikeus ei käsittele asiaa

Vahingonkorvausasiassa on kyse tapauksesta, jossa rytmisen voimistelun valmentajan katsottiin syyllistyneen kahden valmennettavansa pahoinpitelyyn voimisteluharjoituksissa.

Kahden voimistelijan jalat ja voimistelijoiden varjot.
Voimistelijan vaatimukset vahingonkorvausten korottamisesta eivät johda toimenpiteisiin hovioikeudessa. Kuvituskuva. Kuva: Getty Images
Riitta Väisänen

Voimisteluvalmentajan pahoinpitelyn kohteeksi joutuneen alaikäisen voimistelijan vaatimukset vahingonkorvausten korottamisesta eivät johda toimenpiteisiin hovioikeudessa.

Käräjäoikeus oli marraskuussa 2022 määrännyt valmentajan maksamaan voimistelijalle 350 euron korvaukset. Sen päälle käräjäoikeus määräsi viivästyskoron.

Kyseessä on tapaus, jossa rytmisen voimistelun valmentaja syyllistyi kahden valmennettavansa pahoinpitelyyn voimisteluharjoituksissa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden mukaan valmentaja oli muun muassa painanut lapsia kipua tuottaviin asentoihin, lyönyt heitä ja retuuttanut heitä harjoitusten yhteydessä. Osa pahoinpitelyistä tallentui valvontakameran kuvaan.

Pahoinpitelyistä yksi tapahtui vuonna 2017 ja kaksi vuonna 2020. Uhrit olivat tekoaikaan 8–10-vuotiaita.

Valmentaja ei työskentele enää kyseisessä seurassa.

Hovioikeuden päätöksestä voi hakea valituslupaa

Voimistelijoista toinen vei asian Itä-Suomen hovioikeuteen ja vaati, että valmentaja maksaisi hänelle yhteensä reilun 6 600 euron korvaukset. Lisäksi hän vaati, että viivästyskorkoa maksettaisiin vuoden pidemmältä ajalta kuin käräjäoikeus oli määritellyt.

Hovioikeus ei kuitenkaan myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa, joten käräjäoikeuden päätös jää tällä erää voimaan. Hovioikeuden päätöksestä voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Suosittelemme