Hyppää sisältöön

Miesten kukkaseppele on nouseva trendi Suomessa – ammattilaisen stailaama seppele sai tällaisen vastaanoton Hietsun rantaleijonilta

Nuorista suomalaismiehistä löytyy edelläkävijöitä, jotka tuovat juhla-asuun viimeisen silauksen kukkaseppeleellä. Missä tilanteissa mies voi sinun mielestäsi painaa kukkaseppeleen päähänsä?

Kukkaseppele
Miehen kukkaseppeleessä voi käyttää samaa väriä kuin paidassa Kuva: Mikko Kilpinen / Yle
Helena Lappeteläinen

Nykymiesten rohkea pukeutuminen näkyy vahvojen värien ja isojen korujen ohella persoonallisten kukkasomisteiden käyttämisenä. 20 vuotta kukka-alalla toiminut puutarhuri Tapio Komminaho kertoo, että moni nuori bongaa erilaisia kukkaideoita sosiaalisesta mediasta, esimerkiksi Tiktokista, Instagramista tai Pinterestistä.

Vaikka Komminahon mukaan kyseessä on marginaaliryhmä, niin ylipäätään kukkakorujen käyttö on nouseva trendi paitsi maailmalla myös Suomessa. Varsinkin 20- ja 30-vuotiaat nuoret miehet ovat halukkaita teettämään ammattilaisella juhla-asuun sopivia seppeleitä.

Komminahon mukaan kukkaseppeleellä erottautuu positiivisella tavalla muista ja se on tyylikäs lisä stailaukseen.

– Yhä useammin jopa iäkkäämpi, tasakymppejä viettävä saattaa käyttää synttäreillään seppelettä. Sankari saattaa itse ostaa seppeleen tai juhlavieras yllättää kukkakimpun sijaan 50, 60 tai 70 vuotta täyttävän miespuolisen ystävänsä kukkaseppeleellä.

Mies – kruunaa kesä kukkasin

Parhaimmillaan pääkoriste viimeistelee miehen asukokonaisuuden. Asiakkaan kannattaa miettiä yhdessä seppeleen tekijän kanssa väritys, malli ja kukat.

Komminaho varottaa, että seppeleestä ei kannata tehdä liian korumaista.

– Esimerkiksi ilmavat ja kevyet kukkaseppeleet sopivat osaksi miesten rentoa kesäpukeutumista. Olen tehnyt tällaisia seppeleitä muun muassa valkoisesta harsokukasta, josta syntyy pilvimäinen vaikutelma.

Myös rennommalla otteella toteutetut, paksummat koristukset toimivat miehillä Komminahon mukaan, mutta niissä on hänen mukaansa hyvä olla huolettoman näköisesti ”söhöttäviä” kukkia.

Kukkapannat ja -kruunut ovat feminiinisempiä, ja ne sopivat yleisesti naisille.

Harsokukkaa pöydällä
Harsokukka tuo pääkoristeeseen ilmavan vaikutelman Kuva: Mikko Kilpinen / Yle

Seppeleväriin potkua

Seppeleen kukkaväreillä mies voi ilmentää persoonaansa. On yleistä, että pääkoristuksissa käytetään kantajan suosikkivärejä, vahvoja värejä tai vastaväriä.

– Esimerkiksi jos miehellä on sinivalkoinen ruutupaita, niin seppeleen kukiksi voi valita oranssin sävyjä, lisää Komminaho.

Liian hempeät värit eivät sovellu kaikille miehille. Komminaho haluaa kertoa kuitenkin vinkin.

– Jos esimerkiksi sankari pukeutuu vaaleanpunaiseen paitaan, niin silloin sama sävyä voi käyttää myös seppeleissä.

Miesten ei kannata arastella myöskään raikkaita sävyjä. Komminaho luettelee limenvihreän, kirkkaan keltaisen ja aniliinin.

Tärkeintä hänen mukaansa on, että asiakas valitsee itselleen mielekkään ja sopivan väriyhdistelmän.

– Väreissä pitää olla kuitenkin potkua!

Puutarhurin kädessä on värikkäitä kukkia
Voimakkaat värit sopivat seppeleeseen Kuva: Mikko Kilpinen / Yle

Pääkoriste tuo hymyn huulille

Maailmalta rantautuu Suomeen varsinkin sosiaalisen median kautta erilaisia trendejä nopealla vauhdilla. Ne voi ottaa omaksi, jos ne tuntuvat itsestä hyvältä, muistuttaa Komminaho.

– Esimerkiksi nuorilla miehillä on nyt kiharakulttuuri, ja tein itsellenikin kiharapilven, mikä piristi kuukausia. Seppeleenkin pitää tuoda kantajalleen hyvää mieltä.

Kukkakoriste saa monen tuntemaan olonsa viimeistellyksi. Tilaustöinä tehdyistä seppeleistä Komminaho on saanut myönteistä palautetta.

– Seppeleen kantaja on kohdannut positiivista huomiota, ja tuleehan kukista ihan yleisestikin hyvälle tuulelle.

Kukkaseppele sopii miehelle polttareihin, juhannusjuhliin, erilaisiin kesärientoihin tai festivaaleihin. Asukokonaisuuden viimeistelevä pääkoriste syntyy Komminahon taitavissa käsissä näin:

Näin ammattilaisen Tapio Komminahon käsissä syntyy miehelle kimpun sijaan seppele!

Ovatko Helsingin Hietaniemessä rannalla viikonloppua vastaanottamassa olevat nuoret valmiita käyttämään trendikästä kukkaseppelettä? Tällaisia vastauksia saimme rantaleijonilta.

Kukkaseppele
Valtteri Rantanen pitää kukkaseppelettä raikkaana trendituulahduksena Kuva: Mikko Kilpinen / Yle

Valtteri Rantanen, 27-vuotias:

– Voisin pukeutua kukkaseppeleeseen. Osallistuin erään yhteistyökumppanin pyynnöstä keväällä ensimmäistä kertaa seppelekurssille, ja se oli ihan kivaa. En näe sitä lainkaan hulluna konseptina. Se voisi sopia tilanteisiin, joissa haluaa olla persoonallinen, rohkea ja raikas.

Kukkaseppele
Fabian Ronkainen voisi käyttää kukkaseppeleitä Kuva: Mikko Kilpinen / Yle

Fabian Ronkainen, 22-vuotias:

– Kukkaseppele ei ole mielestäni kaikkein miehekkäin asuste. Jos kavereilla olisi sellainen jossain tapahtumassa päällä, niin sitten voisin käyttää. Mielenkiintoinen trendi.

Mies makaa hiekalla ja kukkaseppele on vierellä
Jerkku Vikström pitäytyy mieluummin tutuimmissa päähän laitettavissa asusteissa Kuva: Mikko Kilpinen / Yle

Jerkku Vikström, 25-vuotias:

– En näe estettä, ettenkö voisi käyttää juhannuksena tai festareilla seppelettä. Seppele ei ole kuitenkaan minun juttuni. Tyydyn mieluummin lippalakkiin.

Mies pitää Hietaniemen uimarannalla kädessä kukkaseppelettä
Kukkaseppele ei ole Antti Hyvösen mieleen Kuva: Mikko Kilpinen / Yle

Antti Hyvönen, 27-vuotias:

– Kukkaseppele kuulostaa minun korvaan enemmänkin naisten jutulta. Olen nähnyt joidenkin poikien käyttävän pubissa vitsillä kukkaseppeleitä. Mun kaverit eivät ole seppeleitä käyttäneet.

Kukkaseppele miehen kädessä tenniskentällä
Juhani Pietarila voisi käyttää seppelettä kaveriporukassa Kuva: Mikko Kilpinen / Yle

Juhani Pietarila, 27-vuotias:

– Miksi pitää trendata miehille suunnatuilla kukkaseppeleillä? Miten se eroaa naisille suunnatuista? Sehän on vain seppele. Voisin laittaa sellaisen päähän jossain hassuttelutarkoituksessa!

Kukkaseppele on aseteltu uimarannan kallion päälle
Pääkoriste sopii kaikenikäisille Kuva: Mikko Kilpinen / Yle

Miehet voivat teettää juhlapukuihin kiinnitettäviä vieheitä, kukkakoruja ja kukkakravatteja. Rohkeimmat saattavat kiinnittää partaansa erilaisia kukkia. Mitä mieltä sinä olet kukkaseppeleistä?

Suosittelemme