Hyppää sisältöön

Naisten korisliigan paras pelaaja ja valmentaja tulevat Kotkasta – Mika Haakana: ”Olen saanut valmentaa todella hyviä pelaajia koko urani”

Naisten korisliigan vuoden pelaaja on Kotkan Peli-Karhujen Roosa Kosonen. Vuoden valmentajana palkittiin PeKan Mika Haakana.

PeKan Roosa Kosonen (vas.) ja Noora Järvikangas osallistuivat mestaruuden kunniaksi torijuhliin 22. huhtikuuta 2023 Karhulan torilla.
Ilona Pesu,
Elli Sormunen

Koripalloliitto on palkinnut naisten koripalloliigan vuoden pelaajana Roosa Kososen.

– Roosa on erittäin tunnollinen, helppo valmennettava sekä erittäin hyvä joukkuepelaaja, kuvailee Kososta liki 8 vuotta valmentanut Mika Haakana.

23-vuotias laitapelaaja liittyi Kotkan Peli-Karhujen riveihin viime syksynä ja pääsi keväällä juhlimaan Suomen mestaruutta.

Naisten korisliigan mestaruus oli PeKalle viides perättäinen, mutta Kososelle ensimmäinen.

Kosonen takoi kauden aikana keskimäärin 13,7 pistettä ja 8,2 levypalloa ottelua kohti. Koriin johtavia syöttöjä kertyi keskimäärin 1,6 ja torjuntoja yksi per ottelu.

Mika Haakana valmentaa koripalloilijoita.
Valmentaja Mika Haakana valittiin seitsemättä kertaa vuoden valmentajaksi. Hän on valmentanut muun muassa Kotkan Peli-Karhuja ja Lappeenrannan Catzia. Arkistokuva vuodelta 2020. Kuva: Tomi Hänninen

Haakana vuoden valmentaja

Naisten korisliigan vuoden valmentaja tulee niin ikään Kotkan Peli-Karhuista.

Ensimmäistä kauttaan PeKaa valmentanut Mika Haakana palkittiin vuoden valmentajana jo seitsemättä kertaa.

– Tunnustus lämmittää mieltä nyt erityisesti siksi, koska takana on haastava kausi, Haakana toteaa.

Haakanan mukaan tunnustuksesta tekee erityisen se, että hänen kollegansa ja joukkueen kapteenit äänestävät ja valitsevat vuoden valmentajan.

– Nyt kun tunnustus tuli seitsemännen kerran, se kertoo siitä, että olen saanut valmentaa todella hyviä pelaajia koko urani ajan, Haakana kuvailee.

Entisen joukkueen matalalento harmittaa

Mika Haakana on toiminut päävalmentajana naisten koripalloliigassa 12 kautta ja voittanut mestaruuden kuudesti. Viisi ensimmäistä mestaruutta hän valmensi Lappeenrannan Catzia, joka siirtyy ensi kaudeksi korisliigasta ykkösdivisioonaan.

– Päällimmäisenä tunteena on lievä harmitus. Se kertoo siitä, että urheilu on aaltoliikettä. Vuonna 2019 Catz oli vielä PeKaa vastaan finaaleissa ja nyt joukkue on tuossa tilanteessa, Haakana toteaa.

Haakana uskoo, että Catz nousee vielä.

– Siellä on ihan hyviä juttujakin tapahtunut. Uskon, että Catz sieltä vielä jossain vaiheessa nousee. Tilanne on kyllä harmillinen ja surullinen. Tämä muistuttaa, että pitää muistaa arvostaa niitä hetkiä, kun menee hyvin, sanoo Haakana.

Miesten koripalloliigan vuoden valmentaja on Helsingin Seagullsin mestaruuteen luotsannut Jussi Laakso. Vuoden pelaajaksi valittiin Kauhajoen Karhu Basketin Severi Kaukiainen.

Suosittelemme sinulle