Hyppää sisältöön

Jyrki Katainen on nimitetty Nordean yhteiskuntasuhdejohtajaksi

Entinen pääministeri ja Sitran yliasiamies aloittaa Nordea-konsernin yhteiskuntasuhdejohtajana lokakuussa.

Sitran yliasiamies Jyrki Katainen Kotkaniemi museon pihalla Luumäellä
Sitran yliasiamies Jyrki Katainen Kotkaniemi foorumissa Luumäellä viime elokuussa. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
Jari Strömberg

Entinen kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Jyrki Katainen, 51, aloittaa Nordea-konsernin yhteiskuntasuhdejohtajana, pankki tiedottaa.

Katainen siirtyy tehtävään Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran yliasiamiehen tehtävästä. Hän aloittaa Nordeassa tämän vuoden lokakuussa.

Vuosien 2011–2014 pääministeripestin lisäksi Katainen on toiminut aikaisemmin muun muassa EU-komissaarina vuosina 2014–2019.

– Odotan mielenkiinnolla siirtymistä Nordeaan ja mahdollisuutta jatkaa työskentelyä tärkeimpien yhteiskuntiimme vaikuttavien trendien ja kehityssuuntien parissa. Nordea on Pohjoismaiden johtava pankki, joka auttaa asiakkaitaan ja pohjoismaisia yhteiskuntia siirtymään kohti kestävämpää tulevaisuutta, Katainen sanoo nimityksestään kertovassa tiedotteessa.

– Pankit ovat myös nopeasti kiihtyvän digitalisaation edelläkävijöitä ja datatalouden kehittäjiä. Odotan innolla yhteistyötä päättäjien ja Nordean sidosryhmien kanssa näissä tärkeissä asioissa sekä Pohjoismaiden että EU:n tasolla, Katainen sanoo.

Suosittelemme