Hyppää sisältöön

Porin kaupunginjohtaja: Säästöjä on alettava etsiä nyt

Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna.
Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna. Kuva: Katja Halinen / Yle
Antti Laakso

Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna valmistelee porilaisia säästöjen aikaan.

Innan mukaan kaupungin on pystyttävä kuromaan umpeen tulevina vuosina selvästi yli kymmenen miljoonan euron alijäämä, joka syntyy pääosin verotulojen pienenemisestä ja kustannusten kasvusta.

Innan mielestä veronkorotuksia ja palvelujen heikentämistä on pyrittävä välttämään eikä henkilöstön vähentämistäkään ole ainakaan vielä syytä esittää. Sen sijaan esimerkiksi sairauspoissaolojen väheneminen toisi helpotusta.

Omaisuutta voitaisiin myydä

Ensisijaisesti säästöjä haetaan omaisuuden kuten kiinteistöjen myymisestä.

– Meillä on valtavia omaisuuseriä, joista ei ole meille käytössä arvoa, vaan joiden ylläpito tuo turhaa haastetta kaupungin taloudelle. Ennen kuin myymisestä tekee yksittäisiä nostoja, vaaditaan työtä ja sisäistä keskustelua, Inna sanoo.

Inna uskoo, että Porin kaupungin taloustilanne on korjattavissa. Jos mitään ei tehdä, valtuustosopimuksen kirjauksia taloudenpidosta ei kuitenkaan voida toteuttaa.

Kaupunginjohtaja Lauri Inna kuvailee Porin taloustilannetta.

Porin kaupunginhallitus käsittelee alustavasti säästötarpeita jo ensi viikolla. Konkreettisia säästöesityksiä saadaan kaupunginjohtaja Innan mukaan syksyn aikana.

– Päättäjille halutaan kertoa reaalitalouden kuva. Vuoden 2024 ja 2025 ovat meille joka tapauksessa taloudellisesti haastavia. Näkymä vuodesta 2026 alkaen on hiukan helpompi, Inna sanoo.

Mistä Porin pitäisi säästää vai pitääkö mistään? Voit kommentoida Yle Tunnuksella 3.6. klo 23 saakka.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme