Hyppää sisältöön

Radio Suomen Kesäilta yhdessä ja YleX Pop valtaavat Hämeenlinnan Linnanpuiston

Huippuartistien lisäksi tapahtumassa ovat myös Puhelinlangat laulaa, Puoli seitsemän ja Pikku Kakkonen.

Tummennetut lasi-ikkunat rekkaan rakennetussa studiossa.
Rekan lavalla oleva lasiseinäinen studio toimii Radio Suomen lähetyspaikkana Linnanpuistossa. Lähetystä juontavat Kati Turtola ja Markus Turunen. Kuva: Harri Oksanen / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hämeenlinnan Linnanpuistossa on rakennettu alkuviikon aikana lavarakennelmia ja vedetty satoja metrejä kaapeleita pitkin nurmikkoa. Tapahtumapaikaksi muuttunut puisto valmistautuu Yle järjestämään Radio Suomen Kesäilta yhdessä tapahtumaan.

Radio Suomen aalloilla äänessä ovat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen. Mukana myös Yle Hämeen Tiina Kokko ja Harri Oksanen sekä Kati Turtola, joka juontaa Radio Suomen lähetystä yhdessä Markus Turusen kanssa. Lähetys Linnanpuistosta alkaa kello 14.

Esiintymislavalle rakennetaan kuvaus- ja äänitekniikkaa.
Lavarakennelmat nousevat nopeasti ammattitaitoisen tekijäporukan voimin. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Tapahtumalavalta yleisön tunnelmaa nostattavat puolestaan tutut toimittajat Hanna Kataja-Rahko ja Olli Haapakangas. Konsertin televisiolähetystä juontavat Puoli seitsemän -ohjelmasta tutut Anniina Valtonen ja Mikko Kekäläinen.

– Ylen tehtävä on luoda erilaisten ihmisten välillä merkityksellisiä ja yhdistäviä kohtaamisia niin kasvotusten kuin digitaalisten alustojenkin kautta. Tämän uuden kesätapahtuman avulla tavoitamme yhä laajemmin suomalaisia niin paikan päällä kuin muissakin kanavissamme, kertoo Ylen tapahtumapäällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Pikku Kakkosesta Puoli seitsemän kautta Puhlareihin

Yle lupaa katsottavaa ja koettavaa vauvasta vaariin ja siltä väliltä. Linnanpuiston tapahtumat aloittaa Pikku Kakkonen, joka esiintyy perjantaina aamupäivällä Hämeenlinnan päiväkodeille.

Anniina Valtosen ja Mikko Kekäläisen juontama Puoli seitsemän -ohjelman suora lähetys nähdään paikan päältä ennen konserttia kello 18.30–19.00 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Radio Suomen Kesäilta yhdessä konsertti järjestetään kello 19.00–22.00. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä konsertissa esiintyvät Pohjola- ja Suomen kesä -hiteistään tuttu Olli Halonen, sinivalkoinen ääni Katri Helena, keikkalavat täyteen vetävä Vesterinen yhtyeineen sekä trubaduuriyhtye Kalevauva.fi.

– Luvassa on illan täydeltä ohjelmaa niin paikan päällä, tv:ssä kuin radiossakin. Puoli seitsemän tekee suoraa lähetystä Linnapuistosta, Pikku Kakkonen on mukana aamupäivällä ja päivän huipentaa Radio Suomen kuulijoiden suosikkiartistien tähdittämä konsertti, kertoo konsertin tuottaja Erno Kulmala.

Lähetys Radio Suomen Kesäilta yhdessä -konsertista alkaa klo 19.00 Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa.

Harri Oksanen kävi Linnanpuistossa seuraamassa tapahtumapaikan rakentumista.

Lauantaina koulujen kesälomat käynnistää YlexPop, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Radio Suomen ja YleX:n konsertit ovat ikärajattomia ja ilmaisia. YleX Pop -lavalle nousevat lauantaina muun muassa Alma, Bess, Portion Boys ja Kuumaa.

Suosittelemme