Hyppää sisältöön

Denver kukisti Miamin ja vei NBA:n ensimmäisen finaaliottelun – Nikola Jokic ylsi jälleen tripla-tuplaan

Denver vei NBA:n ensimmäisen finaaliottelun, kun joukkue kaatoi Miamin pistein 104–93.

Nikola Jokic koripallon kanssa.
Nikola Jokic upotti 27 pistettä. Kuva: Getty Images
Yle–STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripallon NBA-liigan loppuottelusarjan avauspelissä voiton vei Denver Nuggets. Coloradolaiset kukistivat kotiparketillaan Miami Heatin pistein 104–93.

Ottelun kovin pistenikkari oli Denverin Nikola Jokic 27 pisteellä. Serbialaistähti ylsi jälleen myös niin sanottuun tripla-tuplaan tehtyään kaksinumeroiset suoritukset myös levypallojen määrässä ja syötöissä. Jokic saalisti 14 syöttöä ja kauhoi kymmenen levypalloa, joista jokaisen puolustuspäässä.

– Kaikista tärkeintä on voittaa ottelu. Yritän voittaa jokaisen ottelun kaikilla keinoilla, Jokic sanoi ottelun jälkeen.

Tripla-tupla oli Jokicille kuudes edelliseen seitsemään peliin.

Denverin toinen tähtipelaaja Jamal Murray teki 26 pistettä kuten myös Miamin Bam Adebayo. Kumpikin heistä teki tupla-tuplan, Murray kymmenen syötön ja Adebayo 13 levypallon saattelemana.

Denver on voittanut kaikki pudotuspelien kotiottelunsa ja hävinnyt vain kolme vierasottelua. Jokicin ja Murrayn johtama monipuolinen hyökkäys on siivittänyt Kalliovuorten joukkueen seitsemän ottelun voittoputkeen.

– Meillä on niin paljon erilaisia keinoja voittaa vastustaja, Murray totesi yksiselitteisesti ottelun jälkeen.

Bam Adebayo tavoittelee palloa Nikola Jokicin edessä.
Bam Adebayo (vas.) oli Miamin harvoja hyökkäyspään onnistujia Denverin ja Nikola Jokicin puolustuksen puristuksessa. Kuva: Getty Images

Miamin tähtipelaaja Jimmy Butler oli vaikeuksissa läpi ottelun. Vain 13 pistettä tehnyt tähtipelaaja liikkui vaisusti, ja jäi esimerkiksi ilman vapaaheittoyrityksiä ensimmäistä kertaa sitten kauden toisen runkosarjaottelun.

Ylipäätään Miami heitti ottelussa vain häkellyttävät kaksi vapaaheittoa. Tämä on vähiten koko NBA:n pudotuspelihistoriassa. Butlerilla olikin selvä näkemys, mitä joukkueen pitää parantaa pelissään.

– He tulivat peliin todella fyysisesti, meidän pitää pystyä vastaamaan siihen. Ehkä meidän pitää olla hiukan aggressiivisempia, seitsemän syöttöä ja levypalloa napsinut Butler sanoi.

Denver johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 1–0, kun liigamestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Siinä missä Denver pelaa ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan NBA:n loppuottelussa, on Miamilla vyöllään jo kolme mestaruutta.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat varhain maanantaina Suomen aikaa. Myös seuraava peli pelataan noin 1 600 metriä meren pinnan yläpuolella sijaitsevassa Denverissä.

Suosittelemme