Hyppää sisältöön

Asunnosta takavarikoitiin 700 000 euroa ja potkulaudan sisältä löytyi pillereitä – Tulli tutkii rikosvyyhtiä

Rikoskokonaisuuden tutkinta alkoi maaliskuussa Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Lääkkeitä pussissa.
Takavarikoinneissa löytyi satoja huumausaineeksi luokiteltuja tabletteja. Kuva: Tulli
Katri Tihilä

Tulli tiedottaa tutkivansa lähes miljoonan euron rikoskokonaisuutta, joka paljastui huumavien lääkkeiden salakuljetusten tutkinnan yhteydessä.

Huumausaineiden taloudellisen hyödyn arvioidaan olevan yli 160 000 euroa, ja epäillyn kotietsinnöissä takavarikoitiin myös yli 700 000 euroa käteistä. Tulli tutkii tapauksessa törkeää huumausainerikosta ja törkeää rahanpesua.

Tullin mukaan epäilty on Helsingissä asuva mies, joka on ollut vangittuna maaliskuusta alkaen. Rikosvyyhdin selvitys alkoi maaliskuussa 2023 Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun mieheltä takavarikoitiin satoja huumaavia lääkkeitä. Rikoksesta epäilty kuljetti lääkkeitä osittain kehonsa sisään kätkettynä sekä matkatavaroissa. Huumaaviksi lääkkeiksi luokiteltuja oksikodoni-, alpratsolaami- ja tsopiklonitabletteja löytyi lähes 350 kappaletta.

Huhtikuussa 2023 Vantaalla takavarikoitiin myös epäillyn postilähetys, jonka hän oli lähettänyt Espanjasta kotiosoitteeseensa. Lähetyksestä löytyi sähköpotkulauta, jonka sisälle oli kätketty yli 600 huumaaviksi lääkkeeksi luokiteltua tablettia.

Tullin esitutkinnan mukaan epäilty on matkustanut useita kertoja Viroon ja Espanjaan, ja tuonut Suomeen myyntitarkoituksessa yli jopa 1500 kappaletta oksikodoni- ja alpratsolaamitabletteja.

Sähköpotkulauta paketissa.
Tullin valokuva takavarikoidusta sähköpotkulaudasta. Kuva: Tulli
Huumeita sähköpotkulaudan sisällä.
Lääkeaineita löytyi sähköpotkulaudan sisältä. Kuva: Tulli

Suosittelemme sinulle