Hyppää sisältöön

Porin lapsikaappauksessa vangittiin jo kolmas epäilty – kaikkia epäillään myös törkeästä vapaudenriistosta

Porin lapsikaappauksesta on nyt vangittu epäiltyinä kolme ihmistä. Poliisi epäilee, että lapsi kaapattiin viime sunnuntaina, minkä jälkeen hänet on viety ulkomaille.

Porin poliisilaitoksen julkisivu.
Lounais-Suomen poliisi ei ole kertonut, mihin maahan lapsi on viety tai mikä epäiltyjen suhde lapseen on. Kuva: Jenni Kivimäki / Yle
Tapio Pukkila

Satakunnan käräjäoikeus on tehnyt kolmannen vangitsemispäätöksen liittyen Porin lapsikaappaukseen.

Käräjäoikeus vangitsi tänään perjantaina todennäköisin syin epäiltynä lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta alle 50-vuotiaan naisen. Hänen asuinpaikkansa on Itä-Suomessa.

Lounais-Suomen poliisi ei ole kertonut, mihin maahan lapsi on viety tai mikä epäiltyjen suhde lapseen on. Myöskään lapsen ikää ei ole kerrottu.

Lapsikaappauksen epäillään tapahtuneen viime sunnuntaina. Poliisi järjesti tapaukseen liittyen laajat maastoetsinnät Pohjois-Satakunnassa Merikarvialla alkuviikosta.

Poliisi on ottanut kiinni yhteensä neljä ihmistä.

Lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta epäiltyinä on vangittu jo aiemmin poissaolevana yli 60-vuotias mies ja lisäksi noin 55-vuotias nainen. Kyseessä on aviopari.

STT kertoo, että Valviran rekisterin mukaan poissaolevana vangittu mies on lääkäri.

Eilen torstaina poliisi myös kertoi, että se on ottanut kiinni neljännen ihmisen, jota epäillään osallisuudesta tekoon.

Lapsikaappauksesta sakkoa tai vankeutta

Lapsikaappaukseen voi syyllistyä alle 16-vuotiaan lapsen vanhempi, kasvatusvanhempi, huoltaja tai muu lapselle läheinen henkilö, joka omavaltaisesti ottaa lapsen huostaansa ja vie ulkomaille tai jättää palauttamatta asuinvaltioonsa. Muilla läheisillä henkilöillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi isovanhempia.

Lapsikaappauksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Suosittelemme sinulle