Hyppää sisältöön

Vantaalla vakava väkivallanteko keskellä päivää, toinen epäillyistä alaikäinen

Epäillyt tekijät kiristivät käyttämänsä väkivallan lisäksi tappamisella uhkaamalla uhrin omaisen maksamaan heille rahaa.

Poliisin hihamerkki nahkatakissa.
Uhri pystyi alustavassa puhutuksessa kertomaan, että häntä oli puukotettu rintakehän alueelle sekä potkittu ja lyöty pään alueelle. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Clarissa Jäärni
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Uudenmaan poliisi sai sunnuntaina 21.5. iltapäivällä tehtävän, jossa Vantaan Rajakylässä oli tapahtunut vakava väkivallanteko. Uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Vakavaa väkivallantekoa tutkitaan rikosnimikkeillä tapon yritys sekä törkeän ryöstön yritys. Epäiltynä on kaksi henkilöä, joista toinen on alaikäinen.

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän noin kello 16 iltapäivällä ja paikalle saapui useita partioita. Uhrille annettiin ensiapua, jonka jälkeen hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi.

– Uhri pystyi alustavassa puhutuksessa kertomaan, että häntä oli puukotettu rintakehän alueelle sekä potkittu ja lyöty pään alueelle, kertoo rikoskomisario Marko Särkkä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta tiedotteessa.

Ajojahti johti kiinniottoon

Poliisi aloitti epäiltyjen etsinnät ja toinen tuntomerkkeihin sopivista tavoitettiin pian lähistöltä. Myös toisen epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

– Epäillyt tekijät olivat käyttämänsä väkivallan lisäksi yrittäneet saada tappamisella uhkaamalla uhrin omaisen maksamaan heille rahaa, Särkkä kertoo.

Itä-Uudenmaan Poliisi tviittasi asiasta.

Toinen epäillyistä kertoi väkivallanteon saaneen alkunsa vanhoista riidoista.

Toinen epäilty tekijä on ollut pidätettynä ja nyt hänet on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon, jossa valvontaa suoritetaan elektronisesti ja liikkumisvapautta rajoitetaan.

– Jos epäilty rikkoo matkustuskieltoa, hänet voidaan pidättää tai vangita. Sen noudattamista valvoo Rikosseuraamuslaitos.

”Laaja-alaista syrjäytymistä”

Poliisi on huolissaan nuorten välillä tapahtuvista tai nuorten tekemistä väkivaltarikoksista.

– Valitettavasti alueellamme, jossa asuu 577 000 ihmistä voimakkaasti kaupungistuvassa ympäristössä sekä paljon lapsia ja nuoria, tapahtuu myös laaja-alaista syrjäytymistä, eikä kaikilla lapsilla ja nuorilla mene hyvin, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan ryöstörikoksissa päihteet liittyvät usein asiaan ja taustalla voi olla riitoja muun muassa velkasuhteista nuorten välillä.

2.6. kello 13.50: Rikosepäily on tutkinnassa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella, ei Keski-Uudemaan, kuten uutisessa aiemmin kerrottiin.

Suosittelemme