Hyppää sisältöön

Kalle Rovanperä koki karmean yllätyksen, ajoi päin lehmiä – asiantuntija korostaa, että pahempaakin tuhoa olisi voinut käydä: ”Tosi kyseessä”

Kalle Rovanperä joutui väistämään lehmiä Sardinian MM-rallin neljännellä erikoiskokeella.

Matti Lehtisaari

Rallin MM-sarjassa ajavan Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä koki karmaisevan yllätyksen Sardinian MM-rallin neljännellä erikoiskokeella. Rovanperä joutui tekemään nopean väistöliikkeen, kun tiellä seikkaili lehmiä. Dramaattinen tilanne tapahtui pitkän Monte Lernon erikoiskokeen alkuvaiheissa.

– Lehmiä oli tiellä kolmen kilometrin kohdalla. Tiellä oli kolme lehmää, joista kaksi ihan keskellä tietä. Väistin ojaan, mutta varmasti osuin kahteen lehmään. Ajoin vielä kivikkoon, Rovanperä kertasi DirtFish-rallisivustolla.

– Meillä oli epäonnea lehmien kanssa, mutta olimme onnekkaita, kun mitään ei rikkoutunut. Oli supervaikea erikoiskoe, kuivaa ja älyttömästi irtosoraa, Rovanperä kertasi tukalia hetkiään.

”Oli tosi kyseessä”

Yle Urheilun asiantuntija Henri Haapamäki painotti, että Rovanperä oli tilanteessa onnekas monellakin eri tavalla.

– Oli aikamoinen tuuri, että ajettiin loivaa oikealle kääntynyttä mutkaa. Kallella oli melkoinen tuuri, että hän pääsi kiertämään ulkokautta ilman suurempia vaurioita autoon, Haapamäki kommentoi aamupäivän osuuden dramaattisinta hetkeä.

Pahemminkin olisi voinut käydä.

– Jos olisi ollut kapea paikka, niin vaihtoehdoiksi olisivat jääneet törmätä lehmään tai hajottaa auto ajamalla ulos. Tai jos tällainen olisi tapahtunut todella kovavauhtisella osuudella, niin ei olisi pystynyt tekemään mitään korjausliikettä. Saattaisi olla todella kohtalokasta osua satoja kiloja painavaan esteeseen. Oli siis ihan tosi kyseessä, Haapamäki arvioi.

Tällaiset tapahtumat ovat onneksi harvinaisia, mutta eivät kuitenkaan aivan tavattomia.

– Vuosien saatossa on tullut aika pahojakin osumia erilaisiin eläimiin. Esimerkiksi kotimaan Tunturirallissa on sattunut pahoja porokolareita, mutta aika harvinaisia tällaiset tapaukset ovat. Onneksi helikopterien äänet pelottavat nykyisin metsän elävät tiehensä, Haapamäki sanoi.

Suosittelemme