Hyppää sisältöön

Latauksessa ollut sähköauto räjähti Lahden toriparkissa

Auto savutti räjähdyksen jälkeen voimakkaasti. Pelastuslaitos varmisti tilanteen ja hinasi auton pois parkkihallista. Räjähdyksen syy on epäselvä.

Etualalla kolme palomiestä tutkailee palanutta, valkoista sähköautoa. Auton takana neljä palomiestä. Autoa hinataan parkkihallista tielle.
Pelastuslaitos hinasi auton toriparkista ulos puoli kymmenen jälkeen. Räjähdys tapahtui maan alla olevan toriparkin ylimmässä kerroksessa. Räjähdys rikkoi auton ikkunat ja väänsi rakenteita lommoille. Kuva: Jarno Kajova / Yle
Lauri Rautavuori
Avaa Yle-sovelluksessa

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai sähköauton sammutustehtävän Lahden keskustan toriparkkiin lauantaina aamulla. Hälytys liikennevälinepalosta tuli hieman kahdeksan jälkeen.

Tehtävän aiheutti latauksessa ollut auto, jossa tapahtui räjähdys. Räjähdyksen seurauksena auto savutti rajusti, mutta liekkipaloa ei syntynyt. Parkkihallin sprinklerijärjestelmä käynnistyi savun vuoksi.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markus Koskela ei tiedä, miksi autossa räjähti.

– Vaikea sanoa, mutta autossa ei ollut mitään ylimääräistä, mikä olisi räjähtänyt. Auton korkeajänniteakku ei vaikuttanut vaurioituneen.

Tilanne oli pelastuslaitoksen hallinnassa jo puoli yhdeksän jälkeen. Paikalla olleen Ylen toimittajan mukaan toriparkin edustalla oli vielä hieman ennen aamuyhdeksää kuusi paloautoa.

Palanut ja sammutettu valkoinen sähköauto hinauksessa parkkihallista tielle. Taustalla useita palomiehiä ja kaksi paloautoa.
Palanut auto hinattiin parkkihallista ulos. Auton etuoven teippauksessa lukee ”yhteiskäyttöauto”. Kuva: Jarno Kajova / Yle

Koskelan mukaan sähköautopalot ovat tavallista haasteellisempia, sillä ne syttyvät herkästi uudestaan. Joskus sähköautot on upotettava veteen useiksi päiviksi.

– Nyt niin ei tarvinnut tehdä. Jos akku vaurioituu, sitten tilanne on vaikea. Auto on nyt turvallisessa paikassa, palomestari kommentoi.

Pelastuslaitos hinasi auton ulos puoli kymmenen jälkeen.

Toriparkki suljettiin tilanteen vuoksi aamupäiväksi, mutta on taas auki. Räjähdys ei aiheuttanut henkilövahinkoja eikä vaurioita muihin autoihin.

Kolme paloautoa Lahden toriparkin edustalla. Yksi palomies hommailee paloutolla.
Paikalla oli useita paloautoja. Kuva: Jarno Kajova / Yle

Juttua päivitetty 3.6.2023 klo 13.47: Lisätty otsikkoon, ingressiin ja leipätekstiin tieto, että latauksessa ollut auto räjähti. Lisätty päivystävän palomestarin kommentit.

Suosittelemme